Mers forårsaker lungebetennelse og akutt lungesviktsyndrom. Saudiarabiske myndigheter ber personer som har nærkontakt med kameler, om bruke maske og hansker. Foto: Reuters / NTB scanpix

700 smittet av farlig virus i Saudi-Arabia - 292 er døde

Over 700 personer er smittet av mers-viruset i Saudi-Arabia, opplyser landets helsemyndigheter. Antall døde har steget til 292 personer.

Sykdommen har spredt seg denne våren, og saudiarabiske myndigheter har utstedt en advarsel om at personer som har nærkontakt med kameler, må bruke maske og hansker.

Myndighetene mistenker at smitten har kommet til landet via kameler importert fra Somalia, og de vurderer nå om kamelimporten fra det afrikanske landet midlertidig skal stoppes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I slutten av april ble det første tilfellet av mers-smitte også oppdaget i USA. Det var en helsearbeider som hadde vært i Saudi-Arabia som kom hjem med den farlige lidelsen.

Mers forårsaker lungebetennelse og akutt lungesviktsyndrom, og har en dødelighet på om lag 30 prosent. En del av de smittede får bare lettere symptomer, som hoste og feber.

Les også
WHO ber flere land forberede seg på ebola
Les også
Ramadan på norsk - og i fotball-VMRamadan
Les også
Muslimer innleder fasten søndag morgen
Les også
WHO ber om raske grep mot ebola-utbrudd