Statsminister Erna Solberg (t.v.) roser regjeringskollega Solveig Horne for innsatsen for å få kommunene til å motta flyktninger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statsministeren takker for asyl-dugnaden

Regjeringen legger 5 millioner kroner på bordet til asylhåndtering i politiet og takker folk som stiller opp frivillig.

– Vi har bevilget en ekstraordinær bevilgning til politiets kapasitet. Det handler om å registrere, ha tolker og det vi må for å få flere ut på mottak, sier statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

I tillegg skal regjeringen legge fram en sak for Stortinget så snart det trer sammen, med tanke på å komme med en ytterligere ekstrabevilgning, opplyste hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dugnad

Statsministeren sier at hun takker alle som nå vi hjelpe sylsøkerne som kommer:

– Jeg er veldig glad for frivillige og andre som gjør en ekstra innsats. Det gjelder både med materiell hjelp, men også mennesker som bidrar til å trekke asylsøkerne inn i lokalsamfunnet. Denne dugnadsinnsatsen er bra, og jeg håper den fortsetter, for denne krisen vil vare lenge, sier Solberg.

Sterke bilder

Men om Norge nå bør ta imot flere kvoteflyktninger, ville statsministeren ikke svare på.

– Norge vil delta i dette arbeidet i EU. Jeg tror at de sterke bildene vi ser, fra Ungarn, Hellas, Serbia – de viser hvor vanskelig det er og hvilket apparat vi trenger å bygge opp, sier Solberg. (©NTB)

Les også
2.313 asylsøkere til Norge i august
Les også
– Idretten ligger langt foran kirken10.500 bosettes
Les også
Treneren som har fått pris for integrering
Les også
FN ber om at 200.000 flyktninger fordeles i EU
Les også
– Bruk fantasi i møte med flyktninger