RELIGIØS: Statsminister Erna Solberg (H)

Statsministeren håper på liv etter døden

– Jeg vet ikke om jeg tror på det, men jeg håper på det, sier Erna Solberg om livet etter døden.

Tirsdag skrev Dagen at en av tre nordmenn tror på liv etter døden. Litt flere svarer nei, mens nesten en av tre svarer «vet ikke».

– Det er spennende. De sier vel det samme som jeg pleier å si; jeg vet ikke om jeg tror på det, men jeg håper på det, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere har hun fortalt at hun regner seg som religiøs og ber av og til. Samtidig er Solberg usikker på om kristendommen er den eneste sanne religionen.

– Det kan godt tenkes at andre religioners uttrykk for den samme guddommelighet er riktig, men at Den norske kirkes variant er vår kulturs forklaring, fortalte hun under arrangementet Vandringskveld i Mortensrud kirke i Oslo februar 2013, et halvår før hun ble statsminister.

– Jeg tror på at det er noe mer i livet, og jeg tror på at det er høyere makter.

Til Dagen fortalte Solberg den gang at hun ikke har hatt spesielle, religiøse opplevelser, og at det er vanskelig å forklare hvorfor hun tror det fins «noe mer».

– Det bunner kanskje i håp om at det er noe mer, sa Solberg.

VIDEO: Se Dagens nyttårsintervju med statsministeren:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Solberg forsvarer religiøse symboler
Les også
Unge tror mest på liv etter døden
Les også
Flere kvinner enn menn tror på et liv etter døden