Spent i Bangui etter at presidenten flyktet

Mos­ke­er ble an­gre­pet og mus­lims­ke hus og bu­tik­ker plynd­ret i ho­ved­sta­den i Den sen­tral­afri­kans­ke re­pub­likk lør­dag. Pre­si­den­ten er på vei til ek­sil­til­væ­rel­sen i Benin.

Jub­len­de folke­mas­ser sam­let seg fre­dag i sen­trum av Ban­gui da det ble kjent at Michel Djo­to­dia går av som pre­si­dent. Han tok mak­ten i et kupp i fjor vin­ter, og har vært under kraf­tig press den siste tiden, på grunn av en vol­de­lig kon­flikt mel­lom krist­ne og mus­li­mer i lan­det.

Men lør­dag ble ju­be­len er­stat­tet av uro. In­ter­na­sjo­na­le ny­hets­by­rå­er mel­der om skudd­veks­lin­ger, an­grep på mos­ke­er og plynd­ring av mus­limsk­eide hus og bu­tik­ker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det skjer etter et døgn med ro og op­ti­mis­me om at for­and­rin­ge­ne i den po­li­tis­ke le­del­sen ville føre til fred. FN har økt in­ten­si­te­ten i eva­ku­e­rin­gen av ut­len­din­ger i Ban­gui etter at vol­den blus­set opp igjen lør­dag etter­mid­dag.

Sam­ti­dig har Benin be­kref­tet at Djo­to­dia er på vei til lan­det for å gå i eksil der. Tu­se­ner av men­nes­ker er drept og én mil­lion dre­vet på flukt siden den mus­lims­ke Seleka-mi­lit­sen gikk løs på be­folk­nin­gen uten at Djo­to­dia grei­de å kon­trol­le­re dem. (©NTB)

Les også
Konflikt med spredningsfare
Les også
Siste håp foran kirkens murerDen Sentralafrikanske republikk
Les også
Flykter fra sentralafrikansk vold og kaos