STORKOR: 2500 Soul Children-sangere skal synge seg varme i Oslos gater og i Spektrum om en uke. Bildet er fra en friluftskonsert ved rådhuset i 2012.

Soul Children lager sangfest i Spektrum

Til uka skal Soul Children fylle Oslo Spektrum og hovedstadens gater med musikk – med god hjelp fra proffe hjelpere.

Helgen om en uke vil flere tusen unge sangere og artister fra inn- og utland bidra en korparade opp Karl Johan. Kampen Janitsjar skal lørdag 17. oktober marsjere musiserende i spissen for opptoget fram til stedet for arrangementets utendørskonsert, Universitetsplassen. Der skal omkring 2500 korister synge av full hals.

LES: Vil styrke integreringen med «Mot i brystet»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det skal de også i Oslo Spektrum søndag ettermiddag. Mens utekonserten er gratis, må man betale for å komme inn og høre på Soul Children på Oslos viktigste konsertarena.

Festival

Det som skjer neste helg den ellevte utgaven av The International Soul Children Festival.

Soul Children er Norges hurtigst voksende korbevegelse, og halvparten av de 5000 barna og ungdommene som synger i Soul Children-kor rundt om i landet, kommer til Oslo for anledningen.

For trangt

Sangere og korledere inviteres til denne musikkfesten i Oslo på årlig basis. I år flyttes den til Spektrum for første gang etter tidligere å ha blitt holdt i Oslo Konserthus. Men veksten er så stor at konserthuset ganske enkelt ikke er stort nok lenger.

– Vi har rett og slett vokst oss ut av Oslo Konserthus, sier korgründer Ragnhild Hiis Ånestad.

– Ble du imponert over fjorårets Mass Choir med 1500 korister, kan jeg love deg at det vil bli enda mer storslagent i år,

Finalekonserten

Søndagens konsert rommer også gjesteartister som den amerikanske gospelartisten Jonathan McReynolds, svenske Samuel Ljungblahd og den norske elektrogruppa Jesus Loves Electro.

– Jeg er kjempestolt over årets program og for at vi har klart å få med USAs mest populære gospelartist, Jonathan McReynolds, som nå topper Billboard-listene i USA, sier Hiis Ånestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Trenger to skoletimer på å våkneSkoleforskning
Les også
Musikalske tårer fra bygdaValborg Bakke
Les også
Snakker med de døde - skal i dialog i kirken
Les også
Paven klar for plateslipp
Les også
Fullt hus da kristen bokhandel åpnet