Statsminister Erna Solberg inviterer til halvårlig pressekonferanse i regjeringen sitt representasjonsanlegg i Oslo onsdag 18. juni. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Solberg tror roseselgere tar over for tiggere

Statsminister Erna Solberg (H) var i sin tid motstander mot forslaget om et tiggeforbud. Fremdeles advarer hun mot å tro at alle utfordringer forsvinner med vedtaket Stortinget fattet denne uken.

– Det er et bra vedtak, men vi må ikke være naive. Det vil være folk som selger roser og annet på gatene når det ikke lenger er lov å tigge, sa hun under den halvårlige, oppsummerende pressekonferansen foran sommerferien.

Høyre og Frp fikk flertall for et kommunalt tiggeforbud ved hjelp av Senterpartiet, og de tre partiene åpner for at et nasjonalt forbud vil bli innført neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er viktig å holde fast ved bakgrunnen. Det innføres på grunn av koblingen mot organisert kriminalitet. Dette handler ikke om at vi ikke tåler å se at folk tigger eller har det vanskelig, sa Solberg.

Hun mener det er «godt dokumentert» at omfanget av organisert kriminalitet i randsonen blir større jo mer attraktivt det er å komme til Norge for å tigge.

Les også
Stiller ut romfolks egne bilder
Les også
Tror ikke tiggeforbud stanser fattigeTiggeforbud
Les også
Tiggeforbud kan være i strid med menneskerettighetene
Les også
Stortinget åpner for lokale forbud mot tigging