Erna Solberg legger vekt på at kvinner og menn skal ha like muligheter og rettigheter, og lover at regjeringen innen sommeren vil legge fram en stortingsmelding om likestilling, der de blant annet går grundigere inn i spørsmål som utdanning, kunnskap, arbeidsliv, næringsliv, entreprenørskap, kvinnehelse og vold. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix

Solberg: – Likestillingen i Norge har kommet langt

Statsminister Erna Solberg (H) understreker at Norge har kommet langt når det gjelder likestilling, men at vi fortsatt ikke er likestilt.

– Vi har fremdeles utfordringer, sa Solberg på et arrangement på kvinnedagen i Drammens Teater søndag.

Hun trakk blant annet fram saken med forfatter og foredragsholder Amal Aden som forteller om en vanskelig hverdag med trusler fordi hun bruker ytringsfriheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Anniken Huitfeldt går ikke i tog på 8. mars

Dempe seg

Aden har i et intervju med VG i helgen fortalt at hun har fått beskjed fra politiet om å dempe seg fordi de ikke kan ivareta sikkerheten hennes godt nok.

– Hvis kvinner er redde for å bruke ytringsfrihet og er redde for sin egen sikkerhet fordi de bruker ytringsfriheten, har vi ikke likestilling i Norge, sa Solberg.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Dagen.

Varsler stortingsmelding

Solberg legger vekt på at kvinner og menn skal ha like muligheter og rettigheter, og lover at regjeringen innen sommeren vil legge fram en stortingsmelding om likestilling, der de blant annet går grundigere inn i spørsmål som utdanning, kunnskap, arbeidsliv, næringsliv, entreprenørskap, kvinnehelse og vold.

Bak arrangementet i Drammens Teater står Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og Drammen kommune.

Temaet for festkvelden var blant annet innvandrerkvinner og deres opplevelser og hva som skal til for å få flere av dem i arbeid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Går ikke i tog på 8. mars
Les også
Ap faller, men flyr fortsatt høyt på ny måling
Les også
KrF gjør kjempehopp – Frp stuper
Les også
I 365 dager med forkle på
Les også
Solberg: – Må være forberedt på økt rekruttering til flere ekstremistiske miljøer