Anniken Huitfeldt har frontet feminisme og kvinnesak gjennom sin politiske karriere i Arbeiderpartiet.

Går ikke i tog på 8. mars

Leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk Anniken Huitfeldt skal ikke gå i tog på kvinnedagen 8. mars. Grunnen er helt enkelt at hun prioriterer sin datter som har bursdag denne dagen.

– Jeg er alltid hjemme og har bursdagsselskap 8. mars og får derfor aldri gått i toget. Men jeg hadde gjort det hvis det ikke var for datteren min. Feminismen handler også om å sette barna først, og når det er bursdag da skal barna komme først, sier Huitfeldt til Dagen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Post by Dagen.

– Morsom aksjon

Huitfeldt har frontet feminisme og kvinnesak gjennom sin politiske karriere i Arbeiderpartiet, og kjenner til forkleaksjonen til Ellen Hageman.

– Hva synes du om forkleaksjonen til Hageman?

– Jeg synes den er morsom, hun står for noe, det liker jeg, selv om jeg er uenig med henne. At kvinner velger å være hjemme er omdiskutert og det skaper opphetede diskusjoner, spesielt på Sørlandet.

– Hvor er du og Hageman uenige?

– Vi er uenige når det kommer til kvinners økonomiske situasjon. Denne er grunnlaget for likestilling, sier Huitfeldt, som mener at kvinner bør være i jobb for ikke å sakte akterut i forhold til menns økonomi og karriere.

Skjønnhetsidealer

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvis du skulle holdt en tale på kvinnedagen, hva ville snakket om?

– Jeg ville løftet frem viktigheten av et familievennlig arbeidsliv som gjør det mulig å kombinere barn med jobb. Jeg ville også snakket om kvinner som opplever vold i nære relasjoner. Og så ville jeg snakket om et område hvor samfunnet går tilbake, nemlig i synet på utseende og kropp. Kvinners posisjon har blitt styrket på nesten alle områder, men her mener jeg vi går i gal retning. Skjønnhetsidealene frarøver kvinner selvtillit og flere opplever spiseforstyrrelser. Her har vi mødre et stort ansvar å motvirke dette idealet, sier Huitfeldt.

Selv om lederen for kvinnenettverket i Arbeiderpartiet kan være uenig med Hageman på enkelte områder har hun selv gått i forkle utenfor hjemmet.

– En dag kom jeg på trening med forkle på. Jeg hadde glemt å ta det av, sier Hutifeldt muntert.

Les også
Kvinner vil ikke være nødløsningTjenestedeling
Les også
Forstår ikke de kristnes taushetLill May Vestly
Les også
Faster fra Facebook og fine retterFastetiden
Les også
Musikktalenter gir all ære til GudSøsknene Karlinsky