GENERALFORSAMLING: Styreleder Kjell Nordstokke taler til forsamlingen på Sjømannskirkens generalforsamling. FOTO: Øyvind Sæthre/Sjømannskirken

Sjømannskirken takket og avsluttet saken

Hovedstyret fikk takk og applaus for redegjørelsen om Audun Myhres avgang. Og generalforsamlingen takket seg selv for at de ikke gravde mer i saken.

– Det blir en viktig oppgave å bygge tillit innad i administrasjonen, i forholdet mellom administrasjon og hovedstyret og til samarbeidspartnere. Jeg tror vi er i god gang, sa hovedstyreleder Kjell Nordstokke da han fredag kveld talte til generalforsamlingen.

Han leste opp uttalelsen som hovedstyret la frem i midten av august, hvor de kom med en vurdering av prosessen som ledet til generalsekretær Audun Myhres brå avgang i slutten av mars. I uttalelsen fikk det avgåtte styret kritikk for prosessen, men det ble også pekt på at det var reelle ledelsesutfordringer i Sjømannskirken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

les også: – Fire av ti støtter vrakingen av Myhre

Bad om balanse

Nordstokke understreket at hovedstyrets uttalelse var enstemmig vedtatt etter at to styremøter hadde behandlet saken.

– Jeg er glad for å se at Myhre har uttalt til media at han er fornøyd med uttalen. Media har forsøkt å grave mer i dette og spurt om generalforsamlingen er fornøyd med informasjonen som er gitt i uttalelsen eller om de vil ha mer. Jeg har sagt at det er opp til generalforsamlingen, sier Nordstokke. …

Han viste samtidig til at enkelte har tatt til orde for at nok er nok og at det er tid til å gå videre. Samtidig la han vekt på at det var viktig å finne den rette balansen mellom åpenhet og å ivarta verdigheten til partene på begge sider.

– Det er et mål at alle involverte skal behandles på en anstendig måte og at de fortsatt skal kjenne at de er en del av Sjømannskirken, sa Nordstokke.

Takk

Først tok bare én delegat, Dag Magnus Havgar som representerer fast ansatte i Europa og Nordsjøen, ordet. Han var en av delegatene som stod bak forslaget på den ekstraordinære generalforsamlingen i juni om at det nye styret skulle utrede prosessen som første til Myhres avgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg vil takke for det tempo og grundighet i arbeidet som ble gjort i behandlingen av saken, sa Havgar.

Han bad om klargjøring av prosesser i organisasjonen fremover slik at Sjømannskirken ikke på nytt skal havne i samme situasjon.

– Ingen skal frata hovedstyret retten til å ansette og avsette, sa Havgar, men understreket at det var viktig å ha en god kommunikasjon.

Ingen andre bad om ordet, så ordstyrer Dag Landmark gav ordet til Nordstokke for en oppsummering. Han bekreftet at han ser et forbedringspotensiale i kommunikasjon.

– Jeg håper de skrittene vi har gått siden vi ble valgt har virket i riktig retning, sa Nordstokke.

- Når det skjer noe, skal medarbeiderne våre få vite det gjennom våre kommunikasjonskanaler først og ikke gjennom media, sa han og fikk applaus fra salen.

Mer takk

Helt på tampen tok også Sigurd Skjelsbæk fra Agder og Telemark Region ordet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg synes generalforsamlingen har syndet i den forstand at den nyvalgte formannen ikke har fått nok ros for den utmerkede redegjørelsen. Jeg er takknemlig for at de så hurtig og profesjonelt brakte dette i trygg havn. Og jeg er svært takknemlig for at generalforsamlingen ikke maser om mer graving, men at vi kan legge saken død og seile videre, sa Skjelsbæk til applaus.

Møtet ble avsluttet litt over klokken 19 fredag kveld. Like etterpå gav hovedstyreleder Nordstokke uttrykk for at han ikke var overrasket over utfallet.

– Nei, jeg tror denne organisasjonen ønsker å være fremoverrettet og det er et sterkt ønske om å få organisasjonen i godt leie, sa Nordstokke.

– Er du lettet?

– Ja, sier Nordstokke.

Les også
– Fire av ti støtter vrakingen av Myhre
Les også
Sjømannskirkens flittige henderKort om Sjømannskirkens historie
Les også
Stor interesse for Oslo SjømannskirkeOslo Sjømannskirke
Les også
Fornøyd med kritikken mot styretKrise i Sjømannskirken
Les også
Sjømannskirke selges for 70 millioner