GENERALFORSAMLING: Trine Færevåg tror nesten halvparten av ansatte støtter vrakingen av Audun Myhre. FOTO: Screenshot fra youtube

– Fire av ti støtter vrakingen av Myhre

Leder i Presteforeningen har blitt overrasket over hvor mange ansatte som støtter vrakingen av Audun Myhre.

– Jeg tror det er omtrent delt på midten. Kanskje er det 60 prosent som støtter Myhre og 40 prosent det gamle styret, sier Trine Færevåg til Dagen like før generalforsamlingen begynner i Bergen fredag kveld.

Etter at generalsekretær Audun Myhre gikk på dagen i slutten av mars, har det vært sterk uro blant ansatte i Sjømannskirken. Mange stemmer har fordømt vrakingen av Myhre og krevd ham gjeninnsatt som generalsekretær, men Færevågs analyse kan tyde på at støttet til det gamle styret har vært større enn det som tidligere har vært kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Generalsekretæren i Sjømannskirken burde ikke blitt presset ut så raskt

Overrasket

– Hva baserer du uttalelsene dine på?

– Samtaler og e-postkontakt med ansatte i disse månedene som har gått, sier Færevåg og understreker at det er umulig å si et eksakt tall. Hun viser også til at en del ansatte ikke har tatt stilling til konflikten og har en formening om hvilken av partene de støtter.

– Er du overrasket over hvor mange som støtter vrakingen av Myhre?

– Da saken sprakk i mars, kom det som lyn fra klar himmel. I månedene som har gått etterpå, har jeg blitt overrasket over hvor stor andel av ansatte som støtter det gamle styret.

– Hva begrunner de det med?

– Mange har tillit til styrets vurderinger og at de har hatt et grunnlag som vi ikke har innsyn i. Noen har selvfølgelig også dårlige erfaringer, sier Færevåg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ikke splittet

– Det høres ut som en splittet medarbeiderflokk. Er dere det?

– Nei, det har jeg ikke en opplevelse av. Jeg opplever at vi kan snakke om dette.

Fagforeningen Negotia har vært svært kritisk til vrakingen av Myhre. De har uttrykt full tillit til arbeidet som Myhre har utført og «ingen forståelse» for hovedstyrets vurderinger og konklusjoner.

Det nye styret skal begynne prosessen med å ansette generalsekretær i oktober. Myhre selv vil ikke svare på om han er aktuell, men henviser til at han har tillit til styrets prosess.

– Vanskelig å komme tilbake

Færevåg mener det blir vanskelig for Myhre å komme tilbake.

– Vi trenger en samlende leder. Jeg kan ikke se at han er samlende. Jeg har tillit til det nye styret som skal gjøre ansettelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fredag klokka sju går hovedstyreleder Kjell Nordstokke på talerstolen foran generalforsamlingen for å legge frem redegjørelsen om prosessen som førte til Myhres avgang. Redegjørelsen, som ble gjort kjent i midten av august, pekte på en uryddig prosess som førte til Myhres avgang. Samtidig holder den også frem at det er ledelsesutfordringer i Sjømannskirken. Det er knyttet spenning til om generalforsamlingen vil slå seg til ro med uttalelsen.

– Vil redegjørelsen gi nok svar?

– Nei, men jeg tror vi må leve med de svarene vi får. Så må vi vende bladet i boka og fortsette, sier Færevåg.

Verken tidligere konstituerte styreleder Nora Blaasvær eller tidligere generalsekretær Audun Myhre ønsker å kommentere saken.

Les også
Ordknapp før generalforsamlingenGeneralforsamling
Les også
Fornøyd med kritikken mot styretKrise i Sjømannskirken
Les også
Stor interesse for Oslo SjømannskirkeOslo Sjømannskirke
Les også
Feirer «kjerka» med festreise på bøljan blåSjømannskirkens 150-års jubileum