NY SJEF: Ørnulf Steen, som nå er sjømannsprest i Rio de Janeiro, blir ny generalsekretær i Sjømannskirken. Foto: Sjømannskirken

Sjefen i sjømannskirken er tilfreds

Generalsekretær Ørnuf Steen er glad for at tilskuddet til Sjømannskirken i neste års statsbudsjett videreføres på dagens nivå.

Les også: Statsbudsjettet 2017 - her er nyhetene

------

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I forslaget til statsbudsjett foreslår Kulturdepartementet et tilskudd på 89,7 millioner kroner til Sjømannskirken i 2017. Tilskuddet dekker samme antallet årsverk som i 2016. Dette utgjør 729.260 kroner per årsverk.

– Vi tilfreds og takknemlig for denne bevilgningen, men når det er sagt kunne vi selvsagt ønske at det lå mer i potten. Sjømannskirken søkte opprinnelig om 102,5 millioner kroner. Det skulle dekke 140 årsverk, men vi registrerer at det ikke er tilgodesett, sier Steen til Dagen.

Han legger til at Sjømannskirken stadig må bidra i flere saker hvor vold, rus og psykiatri er involvert. I Spania har «kjerka» et tilbud rettet mot norske familier som kalles Familieveiviseren. Det er et ressurskrevende apparat, og generalsekretæren skulle hatt et tilsvarende tilbud også andre steder hvor Sjømannskirken jobber.

Derfor vil organisasjonen arbeide for at politikerne skal få større kunnskap og forståelse, i håp om at det kan bidra til økte bevilgninger.

Les også
2,3 milliarder til Den norske kirke
Les også
– Innebærer kutt for Den norske kirke
Les også
Bare 25 millioner til oppussing av kirker
Les også
Digni frykter å miste en fjerdedel i støtte
Les også
Røde Kors: Regjeringen glemmer norsken