KIRKEVERGE: Alexander Paul har bakgrunn i Misjonskirken Norge. Foto: William Alexander Paul

Ser muligheter i kirkelig digitalisering

#arbeidsdagen: Alexander Paul er ny kirkeverge i Grimstad kirkelige fellesråd.

Paul kom til stillingen fra en lederstilling ved Sørlandet sykehus og har tidligere erfaring fra Skattedirektoratet, eget regnskapsbyrå og sentrale verv i Misjonskirken Norge.

Han overtar stillingen fra Jan Ivar Strømsodd som går av med pensjon.

Som kirkeverge vil han ha det overordnede ansvaret for administrasjon, personale og eiendommer i Grimstad kirkelige fellesråd.

– Jobbe smartere

I fjor fullførte han en master i IKT-ledelse og innovasjon, og han ser nå fram til å hjelpe kirken med digitalisering og modernisering.

– Det er et behov for effektivisering. Det offentlige Norge kritiseres for overdreven pengebruk, og vi trenger å jobbe smartere. Ofte kan løsningene ligge i digitalisering, sier Paul til Dagen.

Etter et år der pandemien har tvunget fram digital tilstedeværelse i kirken, ser Paul nye muligheter.

– Vi må spørre oss hvordan det vil være å være kirke etter korona, og vi må benytte anledningen til å komme styrket ut av det. Digitale erfaringer vil være viktig også i fremtiden, sier Paul.

– En velsignelse

Paul har selv vært aktiv i mange år i Arendal misjonskirke i hjembyen, hvor han fortsatt vil være aktiv. Tidligere har han også sittet i trossamfunnsstyret sentralt for Misjonskirken Norge.

I studietiden var han også han aktiv i Misjonssambandet og gikk på Misjonssambandets bibelskole på Fjellhaug. Han anser seg selv som plassert midt i kirkelandskapet.

– Veien til Den norske kirke var ikke spesielt lang, sier Paul til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det føles som en velsignelse å jobbe fulltid i kirken med det jeg kan. Jeg er ingen sanger eller predikant, men jeg har mine ting og min vinkling. Jeg kan få bidra med det jeg er god på inn i kirken, sier den ferske kirkevergen.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.