Seks av ti ønsker forbud mot tigging

Justisministeren vil endre politiloven, men sier det ikke er aktuelt å forby tigging.

Seks av ti øns­ker at det inn­fø­res for­bud mot tig­ging, viser en fersk me­nings­må­ling.

I må­lin­gen som er laget forKlasse­kam­pen , sva­rer 31 pro­sent at de er imot ettigge­for­bud mens res­ten sier de ikke har gjort seg opp noen me­ning, skri­ver avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både Høyre, Frp og Sen­ter­par­ti­et har tatt til orde for et for­bud mot tig­ging. I hel­gen sa jus­tis­mi­nis­ter Grete Fa­re­mo (Ap) at re­gje­rin­gen øns­ker å endre po­litilo­ven slik at kom­mu­ne­ne selv kan re­gu­le­re tid og sted fortig­ging.

Sigve Bol­stad, som leder Oslo po­liti­for­ening, sa søn­dag at han ikke skjøn­ner hvor­dan han og hans kol­le­ger skal hånd­te­re en slik lov­end­ring. Bol­stad mener at det enten får være et to­talt tigge­for­bud, eller så får det være fritt fram for tig­ging.

Fa­re­mo øns­ker på sin side ikke noe to­tal­for­bud mot tig­ging. Lør­dag sa hun at det ikke vil være mulig å forby all tig­ging i kom­mu­ne­ne, og un­der­stre­ket at det må være or­dens­mes­si­ge grun­ner som lig­ger bak en even­tu­ell re­gu­le­ring.

Det er sær­lig Frps vel­ge­re som støt­ter et tigge­for­bud. 76 pro­sent av Frp-vel­ger­ne er po­si­ti­ve til et slikt for­bud. 72 pro­sent av Høy­res vel­ge­re sier det samme mens SVs vel­ge­re lig­ger i den andre enden av ska­la­en. Her sier bare 24 pro­sent at de er po­si­ti­ve til å forby tig­ging.