Se Ropstad kommentere valgresultatet: – I opposisjon kan vi reindyrke KrF

LEDERTRIO: Ingelin Noresjø, Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad under valgvaken i Oslo mandag kveld. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

Kjell Ingolf Ropstad peker på at nederlaget også gir en mulighet til å bli et enda tydeligere KrF.

Da Dagen snakket med KrF-lederen rundt midnatt hadde han ennå ikke gitt opp håpet om at det var mulig å hente inn de siste promillene som manglet.

Han sier blant annet at han er motivert for å jobbe videre for KrF og tror at partiet kan styrke seg i opposisjon.

– Hva tror du sjansen er for at KrF kommer over sperregrensen ved neste valg?

– Jeg tror det skal være gode sjanser for det. Det blir en krevende oppgave, men vi er et veldig samlet lag og en stolt gjeng som har vist gjennom valgkampen at vi har løftet oss, sier Ropstad til Dagen.

Må fornye partiet

Ropstad er imidlertid tydelig på at partiet må fornye seg. Erstad viser i sin kommentar til demografiske utfordringer for KrF, særlig at mange av partiets velgere er eldre.

– Det er litt en myte, men jeg tenker at det blir noe av den viktige jobben, å klare både å brede ut og bli enda større i hele landet og også klare å rekruttere yngre, sier partilederen.

– Derfor sier jeg at, etter et slikt valgresultat, så må vi jobbe med politikkutvikling og organisasjonsbygging for å være best mulig rustet for 2023 og ikke minst 2025.

Les også
De bitre promillene

Veivalg og veien videre

Partiet var gjennom et opprivende veivalg i 2018, da daværende leder Knut Arild Hareide ønsket å søke samarbeid med venstresiden. Ropstads fløy vant veivalget, og partiet gikk inn i Solberg-regjeringen, samtidig som Hareide trådte til side.

Ropstad erkjenner at veivalget kan ha vært en medvirkende faktor til nedgangen.

– Vi har jo ligget ganske lavt på målingene over lang tid. Og det kan være flere grunner til det, alt ifra det å sitte i regjering og det at vi hadde en veivalgsprosess, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, jeg er veldig motivert for den jobben. Men dette er ikke noe jeg kan klare alene heller. Her må vi stå sammen som lag, på samme måte som vi har gjort i valgkampen, svarer Ropstad.