Kong Abdullah av Saudi-Arabia donerer nok en gang et stort pengebeløp til den libanesiske hæren, for å bidra i hærens kamp mot militante islamister på Libanons grense til Syria. Foto: Brendan Smialowski / Reuters / NTB scanpix

Saudi-Arabia støtter libanesisk hær for å «bekjempe terrorisme»

Saudi-Arabias Kong Abdullah gir over seks milliarder kroner til Libanons hær, som for tiden er involvert i kamper mot militante islamister på grensen til Syria.

– Kong Abdullah har informert meg om den sjenerøse avgjørelsen om å gi én milliard dollar til den libanesiske hæren for å styrke den og i større grad gjøre det mulig å ivareta Libanons sikkerhet, sa tidligere statsminister i Libanon, Saad al-Hariri, under en pressekonferanse onsdag.

Pengebeløpet, som ifølge Kong Abdullah skal bidra til å «bekjempe terrorisme», tilsvarer rundt 6,3 milliarder norske kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Siden lørdag har den libanesiske hæren vært involvert i kamper med militante islamister i grensebyen Arsal, øst i Libanon.

Så langt er 16 libanesiske soldater drept og 85 såret, mens 22 soldater er savnet. Disse er trolig tatt som gisler. Titalls militante islamister skal være drept i kampene.

Libanesiske myndigheter har lenge klaget over for lite og for gammelt utstyr til å kunne slå tilbake de væpnede islamistene.

Tidligere har Kong Abdullah av Saudi-Arabia gitt 18 milliarder kroner til en omfattende liste med våpen som skulle produseres i Frankrike og sendes til Libanon.

Tirsdag gikk Libanons hærsjef, general Jean Kahwaji, til det uvanlige skritt å be Frankrike, i full offentlighet, om å få fart i de lovede forsendelsene av våpen og annet militærutstyr.

Les også
Slår alarm om flyktningtragedie i Nord-IrakFakta om situasjonen i Irak
Les også
Var en helt vanlig muslim i Oslo - ble selvmordsbomber for ISILRabita
Les også
Dagen støtter kristne i Irak Den islamske staten
Les også
Ekstremismens århundre
Les også
Flyktninger omringet av ISIL på fjelltoppISIL