SUNDVOLLEN 20131001. I et lite, lydisolert rom med lystette gardiner på toppen av den nye delen av Sundvolden Hotel møtte tirsdag Høyre og Fremskrittspartiet til regjeringsforhandlinger. Fra Frp møtte Per Sandberg, Siv Jensen, Finn Egil Holm og Ketil Solvik-Olsen og fra Høyre møtte Bent Høie, Jan Tore Sanner og kommende statsminister Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sandberg sier han fortsatt er motivert for Stortinget

En an­gi­ve­lig sli­ten og de­mo­ti­vert Per Sand­berg for­sik­rer vel­ger­ne om at han skal stå på for dem i Stor­tin­get de neste fire årene.

Sand­berg av­vis­te kon­se­kvent å svare på spørs­mål fra pres­sen både om ut­gi­vel­sen av boka «Mot min vilje. En opp­kla­ring av et po­li­tisk liv», inn­hol­det i den og om be­slut­nin­gen om å gå av som nest­le­der i Frem­skritts­par­ti­et til våren.

Han tok tirs­dag imot lands­bruks- og mat­mi­nis­ter Sylvi List­haug (Frp) i hjem­fyl­ket, for blant annet å be­sø­ke Nors­ke Skogs an­legg på Skogn i Nord-Trøn­de­lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frp-nest­le­de­ren har opp­gitt sli­ta­sje, mang­len­de mo­ti­va­sjon og behov for mer tid med fa­mi­li­en som be­grun­nel­se for at han fri­vil­lig ryk­ker ned flere hakk fra po­li­tik­kens første­di­vi­sjon. Han ville ver­ken være stats­råd, par­la­men­ta­risk leder eller par­ti­ets nest­le­der. Nå hev­der han der­imot at han er full av mo­ti­va­sjon for å slite stor­tings­ben­ken som or­di­nær re­pre­sen­tant fra Sør-Trøn­de­lag.

- Det har jeg hatt for lite tid til fram til nå, men her­etter vil jeg vir­ke­lig få tid og arm­slag til å stå på for Frps vel­ge­re fra Sør-Trøn­de­lag, sier Sand­berg til NTB.

Han fin­ner det helt upro­ble­ma­tisk å fort­set­te som nest­le­der på opp­si­gel­se fram til lands­mø­tet i mai. Da vil han tro­lig gå av på helt or­di­nært vis, ved ikke å stil­le til gjen­valg.

(©NTB)

Les også
- Sandberg skriver om politikk og maktspill
Les også
- Frp-topper frykter Sandbergs bok
Les også
Per Sandberg går av som Frp-nestleder