Per Sandberg på Frps valgkamps-camp i Kristiansand i juni. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

- Frp-topper frykter Sandbergs bok

Flere parti­top­per i Frem­skritts­par­ti­et fryk­ter inn­hol­det i Per Sand­bergs bok, iføl­ge VG. Parti­le­der Siv Jen­sen sier hun ikke vil lese den.

Sand­berg har vært en av Frem­skritts­par­ti­ets fram­tre­den­de po­li­ti­ker­ne de siste årene. Han er inne i sin femte pe­rio­de på Stor­tin­get, og har vært en om­dis­ku­tert skik­kel­se i det po­li­tis­ke Norge.

Man­dag slapp han imid­ler­tid ny­he­ten om at han gir seg som par­ti­ets nest­le­der, kort tid etter at han tak­ket nei til å gå inn i re­gje­ring. Sam­ti­dig er han snart ak­tu­ell med en bok om sitt po­li­tis­ke liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- På trygg ju­ri­disk grunn

Boka, med det pir­ren­de nav­net «Mot min vilje. Opp­kla­rin­gen av et po­li­tisk liv», har iføl­ge flere medi­er spredt frykt in­ternt i Frp. Det er ven­tet at boka vil inne­hol­de kri­tikk av måten parti­le­del­sen har hånd­tert en­kelt­sa­ker på.

VG skri­ver at flere av par­ti­ets topp-po­li­ti­ke­re fryk­ter inn­hol­det i boka og at det skal komme av­slø­rin­ger om en­kelt­per­soner.

- En­kel­te av av­slø­rin­ge­ne og på­stan­de­ne om en­kelt­per­soner i den vars­le­de boken skal være så hef­ti­ge at folk langt opp i par­ti­ets sen­tra­le or­ga­ner fryk­ter ju­ri­dis­ke føl­ger der­som de blir tryk­ket i sin opp­rin­ne­li­ge form, skri­ver VG.

Boka, som er ven­tet i midt­en av no­vem­ber, er re­sul­tat av flere års ar­beid. VG skri­ver at flere skal ha rea­gert da de leste ut­drag som om­hand­let dem selv. For­leg­ger Arve Ju­rit­zen sier han føler de er på trygg ju­ri­disk grunn.

Par­la­men­ta­risk leder i Frp, Ha­rald Tom Nesvik, sier til VG at boka ikke for­tel­ler sann­he­ten om Frp, men Per Sand­bergs ver­sjon av den.

- Hans bok, det får han stå for

En av dem som har job­bet tet­test på Sand­berg, hans egen parti­le­der Siv Jen­sen, sier rett ut til NRK at hun ikke øns­ker å lese boka.

- Nei, det har jeg rett og slett ikke tenkt til å gjøre. Dette er hans bok, det får han stå for, sier hun.

Sand­berg sa man­dag at det var en lang pro­sess som førte fram til be­slut­nin­gen om å gå av som nest­le­der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi har hatt flere fa­mi­lie­råd, vur­dert fram og til­ba­ke. Jeg har vur­dert de be­last­nin­ge­ne jeg har vært ut­satt for de siste åra, og be­slut­nin­gen om å trek­ke meg som nest­le­der kom­mer etter en to­tal­vur­de­ring, sier han til Dag­bla­det.

Siv Jen­sen send­te like etter ut en presse­mel­ding om at hun har re­spekt for av­gjø­rel­sen hans, og at hun er glad for at Sand­berg vil fort­set­te å jobbe for par­ti­et fra Stor­tin­get.

(©NTB)

Les også
Per Sandberg går av som Frp-nestleder