Forlagsdirektør Arve Juritzen. (Arkivfoto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix )

- Sandberg skriver om politikk og maktspill

For­leg­ger Arve Ju­rit­zen er ikke frem­med for at Per Sand­bergs parti­fel­ler vil være ueni­ge i his­to­ri­en Frp-nest­le­de­ren for­tel­ler i boka «Mot min vilje».

- Per Sand­berg er per­son­lig, han er di­rek­te, og han har en his­to­rie å for­tel­le - sin side av det han har opp­levd i po­li­tik­ken. Da kan det hende at noen er ueni­ge og at de føler at det han sier og mener, ikke re­pre­sen­te­rer dem, sier for­lags­di­rek­tør Arve Ju­rit­zen til TV 2.

Han be­kref­ter at han har fått flere hen­ven­del­ser fra Frp-ere som lurer på hva som står i boka og om de selv er om­talt i den. Flere av dem har av jour­na­lis­tis­ke grun­ner rett til å vite hva som står om dem, opp­ly­ser Ju­rit­zen, som tro­lig sik­ter til ret­ten til å komme med sam­ti­dig til­svar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi øns­ker jo å ha rik­ti­ge fakta i boka. Og en­kel­te om­ta­les på en måte som gjør at vi bør høre hva de mener, så vi job­ber helt van­lig jour­na­lis­tisk med dette, sier for­leg­ge­ren.

Han hol­der kor­te­ne tett til brys­tet hva gjel­der bokas inn­hold, og hev­der det som er blitt frem­stilt som noe av en storm av hen­ven­del­ser til for­la­get de siste da­ge­ne, er «en liten fjær som er blitt stor». Boka hand­ler om en gutt fra enkle, trøn­ders­ke kår som ender i po­li­tik­kens første­di­vi­sjon der han for­hand­ler om re­gje­rings­makt, og om grun­ne­ne til at Sand­berg vel­ger å gå ut av toppo­li­tik­ken.

- Folk som er in­ter­es­sert i po­li­tikk og makt­spill, kan lære mye av boka, sier Ju­rit­zen.

(©NTB)

Les også
- Frp-topper frykter Sandbergs bok
Les også
Per Sandberg går av som Frp-nestleder