Sandberg: - Det siste Oslo trenger er mer segregering

Nestleder Per Sandberg i Frp tordner mot sin egen regjering og mener den bør stoppe planene om en egen muslimsk skole i Oslo.

Frp-nest­le­der Sand­berg er for­ban­net på både stats­mi­nis­ter Erna Sol­berg (H) og sin egen re­gje­ring, som ikke har noen pla­ner om å stop­pe for­enin­gen «Mødre for mus­limsk grunn­sko­le», pla­ner om en egen mus­limsk grunn­sko­le på Grøn­land i Oslo.

- Det siste Oslo tren­ger nå er mer se­gre­ge­ring. Jeg ber både stats­mi­nis­te­ren og hele re­gje­rin­gen tenke seg om og slut­te å være så naiv, sier Sand­berg til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mus­lim­sko­len har fått grønt lys av Ut­dan­nings­di­rek­to­ra­tet til å star­te opp. Flere po­li­ti­ke­re i ho­ved­sta­den har på tvers av parti­gren­ser vars­let at de vil klage på av­gjø­rel­sen, men stats­mi­nis­ter Erna Sol­berg sier re­gje­rin­gen ikke nød­ven­dig­vis vil stop­pe sko­len.

- Vi kan ikke dis­kri­mi­ne­re og stop­pe sko­ler bare fordi det er en mus­limsk skole. Det må fak­tisk være andre for­hold knyt­tet til sko­le­ne slik som lov­ver­ket er i dag, sier Sol­berg.

- Min be­skjed til Erna er å tenke in­te­gre­ring, og ikke prin­sip­per, og da må denne etab­le­rin­gen stop­pes, sier Sand­berg til TV 2.

Ingen nors­ke medi­er har fått for­enin­gen «Mødre for mus­limsk grunn­sko­le» i tale siden god­kjen­nin­gen av den mus­lims­ke grunn­sko­len ble kjent.

NTB

Les også
Muslimsk skolesøknad kan havne hos regjeringen
Les også
Røe Isaksen må holde seg unna muslimsk skole
Les også
- Skoler trenger klart livssynsgrunnlagNotat om livssyn i skole