For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Deig: Sabine holder en ferdig gjennomsyret deig som skal bli til et brød.

Sabine baker brød som på Jesu tid

Slik kan en trendy klump med deig forklare Guds plan for verden.

Publisert Sist oppdatert

Sabine Henlin-Strømme åpner kjøleskapet og tar ut to hvite plastbeger. I bunnen av hvert beger ligger et par centimeter med deig.Det er ikke noe annet enn vann og mel, men kombinasjonen er potent og den lille deigen har nok kraft i seg til å prege en hel brøddeig.

Surdeigsbrødbaking har vært populært en god stund, og den tidkrevende metoden har fått en skikkelig opptur under korona-pandemien. Den oppturen varer fortsatt, ifølge en fersk pressemelding fra Opplysningskontoret for brød og korn.

Trendy eller ikke, surdeigsbakst har lange røtter og nevnes flere steder i Bibelen. I søndagens prekentekst bruker Jesus surdeigen som et bilde på hvordan Guds virkelighet skal trenge inn i hele skaperverket.

Powered by Labrador CMS