Dette er de tre jødiske tenåringene som ble bortført på Vestbredden torsdag 12. juni. Fra venstre: Ejal Jifrach (19), Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16). Foto: MFA, Ministry of Foreign Affairs

Rørt over den store støtten

Forelderne til de tre bortførte israelske ungdommene er rørt over støtten de opplever både fra det offisielle Israel og fra folk flest. – Vi håper å se deg hjemme snart, sier Racheli Frenkel, mor til en av guttene.

Øverst på siden kan du se videointervju med Ittael Fraenkel, tante til en av guttene. (gjengitt med tillatelse). Video: Hillel Meir, Tazpit News Agency

Bortføringen av- og letingen etter de tre ungdommene Ejal Jifrach (19), Naftali Frenkel (16) og Gilad Shaar (16) før helgen har satt hele det israelske samfunnet i alarmberedskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken dominerer nyhetssendingene i tv og radio, og tusenvis har vært i bønn for de tre både ved jeshivaskolen de tilhørte i Gush Etzion og ved Vestmuren i Jerusalem.

Racheli Frenkel takker på vegne av hele familien for innsatsen som gjøres for å få hennes 16 år gamle gutt hjem.

Familien Frenkel er amerikanske statsborgere og har bodd i Nof Ajalon like ved byen Modiin i Ajalons dal i 20 år.

Takker for forbønn

– Takk for det omfattende arbeidet som Israels sikkerhetsstyrker gjør og støtten fra den amerikanske ambassaden i Tel Aviv. Takk for bølgen av bønn og støtte vi opplever, og vi ber bare at dette må fortsette, sier Frenkel til Tazpit News Agency.

I en henvendelse direkte til sin bortførte gutt, sa en beveget Rachel Frenkel: – Naftali, din far, mor og søsken er svært glade i deg, og du skal vite at Israels folk snur opp ned på verden for å få deg hjem.

Optimister

Naftalis tante, Ittal Frenkel, sier de er svært optimistiske med tanke på å få guttene trygt hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi tror at med all denne hjelpen og alle bønnene som hele landet sender opp for dem, skal vi se dem hjemme snart, sier Ittael Frenkel.

Søndag kveld var over 300 unge og folk fra landsbyen samlet på stedets jeshivaskole for å be og synge Davidssalmer for å få Naftali trygt gjenforent med sine seks søsken.

Søndag stilte også foreldrene til Gilad Shaar til tv-intervju utenfor sitt hjem i landsbyen Talmon. Bat Galim og Ofir Shaar takket for de mange bønner og den store støtten de opplever.

– Vi opplever noen tøffe dager, og jeg gir en stor takkeklem til den israelske nasjon. Vi opplever at dere omfavner oss, og det gir oss styrke i denne tunge tiden, sa Bat Galim.

Bønnerop og gråt

Også ved de tre guttenes jeshivaskole i Kfar Etzion var studentene samlet til bønn søndag. De sang bibelske salmer og ropte gråtkvalt «Hoshieinu!» – «Forbarm deg over oss!»

Under hele samlingen omfavnet gråtende unge gutter og menn hverandre. Sjefsrabbi Rafi Peretz i Den israelske hær (IDF) som også var til stede under bønnen søndag, sa israelere er et mildt folkeferd.

– Men vi vet mer enn noe annet at vi også må være sterke, og det gjelder også for denne skolen. På den ene siden er det tårer, på den andre siden kan vi ikke gi opp, sa Peretz til Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stor klem

Søndag kveld var tusenvis samlet ved Vestmuren for å be for de tre bortførte guttene. Flere steder i Israel som ved Patriarkenes Grav i Hebron møttes jøder til bønn for å få guttene hjem igjen snarest.

– Det er som jeg får en stor klem fra alle. Jeg vet at alle gjør alt som er mulig både i Israel og utenfor, og det er en stor hjelp, sier Ittael Frenkel.

Tre jødiske tenåringer bortført

Tre israelske ungdommer ble bortført ved Hebron om kvelden torsdag 12. jnuni.

Ejal Jifrach (19), Naftali Frenkel (16) og Gilad Shaar (16) er Jeshiva-studenter på vei hjem da de ble bortført.

Israel beskylder Hamas for å stå bak.

Ytterliggående salafistgruppe har påtatt seg ansvaret.

Les også
Bortføring opprører og engasjerer Israel
Les også
80 palestinere pågrepet etter at tenåringer forsvant
Les også
Palestinerne nekter ansvar for kidnappede israelere
Les også
Israelske ungdommer fryktet kidnappet av palestinske terrorister