BEKLAGER: President Reuven Rivlin i Israel kondolerer kong Harald med bortgangen til Samuel Steinmann. I sin hilsen beklager han Steinmanns død fordi det skjer samtidig med en økning i antisemittismen i Europa.

Rivlins kondolansehilsen til kongen

Israels president Reuven Rivlin har sendt kondolansehilsen til kong Harald der han gir uttrykk for sorg over Samuel Steinmanns (91) bortgang. Steinmann var den siste overlevende av de norske jødene som ble deportert til Auschwitz under Andre verdenskrig.

Samuel Steinmann var den siste overlevende av de norske jødene som ble deportert til Auschwitz under Andre verdenskrig.

Rivlin gir uttrykk for sterk bekymring over at det samtidig med frafall av personer som Steinmann, skjer en økning i antisemittismen i Europa som går hånd i hånd med fornekting av Holocaust.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Arven etter ofrene og de overlevendes traumer fra Holocaust tvinger et hvert ærlig menneske og folk med samvittighet til å kjempe mot disse foraktelige fenomener, skriver Rivlin i sin kondolanse til kong Harald.

Rivlin viser til at tallet på Holocaust-overlevende minker for hvert år som går.

– Med deres bortgang får vi stadig færre som kan gi førstehånd opplysninger om hva som skjedde i Europa i årene 1939-1945, skriver Reuven Rivlin.

Les også
Siste farvel med fange 79231Samuel Leon Steinmann
Les også
Tidsvitnenes røster har stilnet
Les også
Samuel Steinmann er dødLasteskipet DS Donau og de norske jødene
Les også
Historien om Oskar og Samuel