Resultatløs leting i Therese-saken

Søket etter The­re­se Jo­hann­es­sen ble av­slut­tet lør­dag, uten at det ble gjort noen funn. Det er ikke klart om det skal fort­set­te, opp­ly­ser ad­vo­kat Frid­tjof Feydt.

Feydt og flere andre tros­set po­li­ti­ets råd om å vente med le­tin­gen og satte lør­dag i gang ar­beid på et ikke opp­gitt sted på Øst­lan­det lør­dag.

Lør­dag etter­mid­dag ble ar­bei­det av­slut­tet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uviss vei vi­de­re

- Vi har gravd i hele dag uten å finne noe. Vi har ikke be­stemt oss for om søket skal fort­set­te eller hva veien vi­de­re blir etter dette, sier Feydt til VG.

Med seg har ad­vo­ka­ten en kvin­ne som har opp­gitt at hun vet hvor den ni år gamle jenta som for­svant fra bo­lig­om­rå­det Fjell i Dram­men i juli 1988, er be­gravd.

Feydt har ikke øns­ket å oppgi hvor søket fore­går fordi de ikke øns­ker å bli for­styr­ret og av hen­syn til kvin­nen, som øns­ker å være ano­nym.

Iføl­ge Feydt har hun for­talt at The­re­se Jo­hann­es­sen ble drept og se­ne­re be­gravd.

Ny bok

Moren til The­re­se, In­ger-Lise Jo­hann­es­sen, har mest tro på at The­re­se ble bort­ført til Pa­kis­tan i 1988. Det for­tel­ler hun i en ny bok, der hun be­skri­ver hvor­dan de siste 25-åre­ne har vært for henne.

- Det er det jeg håper mest på. For dette spo­ret in­ne­bæ­rer et håp om at The­re­se fak­tisk lever, skri­ver In­ger-Lise Jo­hann­es­sen i boken, iføl­ge Dram­mens Ti­den­de.

I boken for­tel­ler In­ger-Lise Jo­hann­es­sen om sitt for­hold til en pa­kis­tansk mann. Etter at dette for­hol­det ble slutt, traff hun man­nen som skal være The­re­ses bio­lo­gis­ke far, en spansk sjø­mann. Etter kort tid ble hun gra­vid. I boken spe­ku­le­rer Jo­hann­e­sen på om fa­mi­li­en til den pa­kis­tans­ke eks­kjæ­res­ten trod­de at The­re­se var dat­te­ren hans, noe det gikk ryk­ter om på Fjell på denne tiden.

- Kan­skje de så The­re­se som sin ei­en­del? Kan­skje følte de at jeg kren­ket æren deres? I dag kan jeg ikke ute­luk­ke at det var denne fa­mi­li­en som tok The­re­se den juli­da­gen for 25 år siden, skri­ver In­ger-Lise Jo­hann­es­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skre­vet før nye opp­lys­nin­ger

Boken er skre­vet før bi­stands­ad­vo­kat Frid­tjof Feydt mot­tok et nytt tips i saken om at The­re­se skul­le være gravd ned et sted på Øst­lan­det.

Dram­mens Ti­den­de har vært i kon­takt med In­ger-Lise Jo­hann­es­sen, men hun øns­ker ikke å kom­men­te­re boken.

På slut­ten av 1990-tal­let til­sto den svens­ke an­tat­te se­rie­mor­de­ren Tho­mas Quick - nå Sture Berg­wall - at det var han som hadde bort­ført og drept The­re­se. Han ble dømt for dra­pet i 1998.

Det ble ikke fun­net noe bevis for at Quick drep­te ni­årin­gen, og han trakk til­ba­ke til­stå­el­sen. I mars 2011 ble til­ta­len mot ham fra­falt av svensk på­tale­myn­dig­het. (©NTB)

Les også
Thereses mor håper datteren er i Pakistan