Thereses mor håper datteren er i Pakistan

In­ger-Lise Jo­hann­es­sen har mest tro på at The­re­se ble bort­ført til Pa­kis­tan i 1988. Det for­tel­ler hun i en ny bok, der hun be­skri­ver hvor­dan de siste 25-åre­ne har vært for henne.

- Det er det jeg håper mest på. For dette spo­ret in­ne­bæ­rer et håp om at The­re­se fak­tisk lever, skri­ver In­ger-Lise Jo­hann­es­sen i boken iføl­geDram­mens Ti­den­de.

Ni år gamle The­re­se for­svant spor­løst fra Fjell i Dram­men på kvel­den søn­dag 3. juli 1988.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I boken for­tel­ler In­ger-Lise Jo­hann­es­sen om sitt for­hold til en pa­kis­tansk mann. Etter at dette for­hol­det ble slutt, traff hun man­nen som skal være The­re­ses bio­lo­gis­ke far, en spansk sjø­mann. Etter kort tid ble hun gra­vid. I boken spe­ku­le­rer Jo­hann­e­sen på om fa­mi­li­en til den pa­kis­tans­ke eks­kjæ­res­ten trod­de at The­re­se var dat­te­ren hans, noe det gikk ryk­ter om på Fjell på denne tiden.

- Kan ikke ute­luk­kes

- Kan­skje de så The­re­se som sin ei­en­del? Kan­skje følte de at jeg kren­ket æren deres? I dag kan jeg ikke ute­luk­ke at det var denne fa­mi­li­en som tok The­re­se den juli­da­gen for 25 år siden, skri­ver In­ger-Lise Jo­hann­es­sen.

Hen­nes bi­stands­ad­vo­kat Frid­tjof Feydt har hatt et eget team som har gått gjen­nom po­li­ti­ets etter­forsk­nings­ma­te­ria­le i saken. På bak­grunn av dette har team­et le­vert en rap­port til po­li­ti­et med sine an­be­fa­lin­ger. Team­et mener at dette spo­ret aldri ble etter­fors­ket fullt ut

Iføl­ge moren er det flere opp­lys­nin­ger i denne rap­por­ten som tyder på at The­re­se er bo­satt i Pa­kis­tan. Det ble sendt to etter­fors­ke­re til Pa­kis­tan, men det pa­kis­tans­ke mil­jø­et luk­ket seg, og etter­fors­ker­ne fikk ingen in­for­ma­sjon. Så duk­ket Tho­mas Quick opp med sin til­stå­el­se, og all annen etter­forsk­ning ble lagt til side.

Boken er skre­vet før bi­stands­ad­vo­kat Frid­tjof Feydt mot­tok et nytt tips i saken om at The­re­se skul­le være gravd ned et sted i Øst­fold.

Gam­melt spor

Dram­mens Ti­den­de har vært i kon­takt med In­ger-Lise Jo­hann­es­sen, men hun øns­ker ikke å kom­men­te­re boken.

Pa­kis­tan-spo­ret har vært oppe flere gan­ger tid­li­ge­re. I 2009 skrev Tho­mas Quicks ad­vo­kat at The­re­se er i live og har flere barn.

- Hun ble bort­ført av sin bio­lo­gis­ke far som er fra Pa­kis­tan, sa ad­vo­kat Pelle Svens­son til Aft­on­bla­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den gang rea­ger­te In­ger-Lise Jo­hann­es­sen sterkt på på­stan­de­ne om at en pa­kis­ta­ner skul­le være faren.

- Dette er rent opp­spinn fra svens­ken, som øns­ker pub­li­si­tet rundt boken sin, sa hun tilVG