FRA GAZA: En rakett skytes opp fra det nordlige Gaza under krigen i fjor sommer. Nå har for første gang siden Gazakrigen en rakett landet inne i selve byen Sderot.

Rakett fra Gaza traff israelsk by

Landet nær bolighus og buss, men ingen ble skadet.

Fredag kveld gikk rakettalarmen i den israelske byen Sderot ved Gaza. Sekunder senere eksploderte en rakett i hagen til et bolighus i byen.

Politiets talsmann, Micky Rosenfeld, sier til The Jerusalem Post at eksplosjonen forårsaket materielle ødeleggelser, men at ingen mennesker ble skadet i angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge israelsk Kanal 10, førte eksplosjonen til skader både på et bolighus og en buss.

Ifølge Haaretz regner en med at raketten ble skutt opp fra Beit Hanoun, nord på Gazastripen. Det er det første gang siden sommeren 2014 at en rakett har landet inne i selve Sderot.

LES: Fire politimenn såret i Jerusalem

Sammenstøt

Rakettangrepet kom eter en dag med sammenstøt på Vestbredden og i Jerusalem, der 21 palestina-arabere og fire politifolk ble skadd.

Palestinske myndigheter og organisasjoner utpekte fredag som en raseriets dag, etter flere dager med sammenstøt på Tempelberget.

Israelske myndigheter svarte med å sette inn 800 ekstra politifolk i Jerusalem og alle muslimske menn under 40 år ble nektet adgang til Tempelberget.

Les også
Fire politimenn såret i Jerusalem
Les også
Varsler dag for raseriIsrael-korrespondenten
Les også
Åpen for å støte kristne
Les også
«Tøv at Gilbert er nektet innreise til Gaza på livstid»Mads Gilbert og Gaza
Les også
Israelsk plan for å begrense volden