Politiet i Oslo rykket ut etter å ha fått melding om at et kvinne skulle ha angrepet et barn med kniv. Kvinnen ble skutt, ble innlagt på Ullevål sykehus. Tirsdag framstilles hun for varetektsfengsling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet vil varetektsfengsle kvinne for drapsforsøk mot barn

Kvinnen som skal ha forsøkt å angripe et barn på Grønland i forrige uke, blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag. Siktede selv vil ikke møte i retten, opplyser politiet.

Kvinnen ble skutt av politiet etter at hun skal ha hogget mot et barn med en kniv på Grønland i Oslo fredag ettermiddag. Kvinnen har vært til behandling for skuddskadene på Ullevål sykehus.

Fengslingsmøtet finner sted i Follo tingrett i Ski tirsdag formiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kvinnen er fortsatt ikke avhørt, opplyser hennes advokat Kjell T. Dahl til NTB mandag ettermiddag.

– Mye arbeid gjenstår

Kvinnen, som er i slutten av 30-årene og av somalisk opprinnelse, er siktet for drapsforsøk mot en åtte år gammel gutt.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som hendte fredag ettermiddag i Breigata. Vi er fortsatt i innledningen av etterforskningen, og det er mye arbeid som gjenstår, sier politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye.

Han opplyser også at politiet vil foreta flere vitneavhør i løpet av mandag.

Med kniv

Etterforskningen av hendelsen i Oslo er overført til nabopolitidistriktet Follo, mens Oslo-politiets våpenbruk blir etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

En politipatrulje rykket ut til Breigata fredag, etter å ha mottatt melding om at en kvinne ropte at hun skulle drepe et barn. Politiet opplyser at patruljen skjøt kvinnen etter å ha sett at hun var i ferd med å hogge mot et barn med en kniv.

Politiet trodde først at barnet var kvinnens sønn, men det viste seg å ikke stemme.

– Sterkt preget

NTB har ikke fått klarhet i om den åtte år gamle gutten har forklart seg mandag. Søndag ble det opplyst at han skulle avhøres mandag eller tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Guttens bistandsadvokat, Marius Dietrichson, mener det er viktig at forklaringen blir tatt opp skjer så raskt som mulig, for å klarlegge faktum og for å hjelpe barnet med å bearbeide hendelsen.

– Barnet er sterkt preget av det som skjedde, sa Dietrichson til NTB søndag.

Skyteepisoden har skapt uro i det somaliske miljøet i Oslo og flere har spurt om det var nødvendig for politiet å bruke skytevåpen.

Les også
Spesialenheten i full gang med Grønland-etterforskning
Les også
Kvinne skutt av politiet – siktet for drapsforsøk
Les også
Politiet skjøt kvinne med kniv på Grønland