Pegida-marsj rundt og utenfor rådhuset i Oslo 12. januar. Pegida, med Max Hermansen (t.h) som frontfigur, demonstrerer mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Pegida-administrator hyllet moskébrann på Facebook

På Facebook-siden til den antimuslimske Pegida-bevegelsen i Norge ble det natt til søndag lagt ut meldinger om at det er bra at moskeer er blitt påtent i Sverige, og at muslimer kan få hoppe gratis i strikk – uten sikring.

– Dette var en som var administrator på siden, det er han ikke lenger. Han har tydeligvis gjort det i fylla. Alt er postet mellom tolv og to i natt. Han har gjort noe han ikke skulle gjort, sier Pegida-talsmann Max Hermansen til Dagbladet.

Hermansen sier personen som la ut meldingene, ikke skulle blitt gjort til administrator av Facebook-siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Meldingene var søndag ettermiddag blitt slettet.

Pegida-bevegelsen er imot muslimsk innvandring til Norge, og er inspirert av demonstrasjonene som startet i den tyske byen Dresden i fjor høst.

På spørsmål fra Dagbladet om hvorvidt innleggene på Facebook-siden natt til søndag samsvarer med Pegidas syn, svarer Hermansen:

– Prøver du å være morsom? Ikke still sånne dumme spørsmål, vær så snill. Jeg får en del dumme spørsmål, og dette er en av de ti dummeste spørsmålene jeg har fått, svarer Hermansen.

Les også
Full splittelse i tyske Pegida
Les også
Ikke et resultat av islam?
Les også
Ytringsfrihetens Max-pris
Les også
Hermansen og Brezjnev
Les også
Shabana Rehman løftet Pegida-leder