SKJÆRGÅRDS: Fra en tidligere utgave av Skjærgårds Music & Mission Festival. Foto: Haakon Sundbø Foto: CC.2.0

Pastor blir Skjærgårds-leder

#arbeidsdagen: Martin Daland blir daglig leder i Stiftelsen Skjærgårdsgospel.

Daland kommer fra jobben som hovedpastor og daglig leder i Skien Misjonskirke. Han er fra Kragerø og hadde ungdomstiden sin i miljøet rundt Skjærgårds. Han fullfører denne høsten en master i ledelse og menighetsutvikling.

Stiftelsens Skjærgårdsgospel står blant annet bak musikkfestivalene Skjærgårds Music & Mission Festival og Skjærgårdssang.

NY LEDER: Martin Daland går fra jobben som pastor i Skien Misjonskirke til leder for Stiftelsen Skjærgårds. Foto: Thomas Strømstad

Gikk av etter 25 år

– Jeg har så stor tro på det som stiftelsen holder på med. Det å arrangere festivaler som er profesjonelt gjennomført, men som har en underliggende drivkraft til at mennesker skal bli kjent med Jesus og følge etter Ham, sier Daland i en pressemelding.

Han overtar stillingen etter Jarle Storebø som gikk av tidligere år etter 25 år som daglig leder.

Avlyste arrangement

Stiftelsen har blitt kraftig berørt av koronapandemien. I år ble Skjærgårds-festivalen avlyst, som i fjor, mens Skjærgårdssang er utsatt til september i år.

Daland sier det skaper en mulighet til å stoppe opp og evaluere veien videre.

– Alle disse prosessene gleder jeg meg til å ta fatt i slik at vi sammen kan utvikle Skjærgårds til å bli enda mer samlende, inkluderende og inspirerende i årene fremover, sier Daland.

– Jeg drømmer om at på alle stiftelsens arrangementer og festivaler, så skal det være lett å få øye på Jesus, og starte å følge Han. Det er tross alt derfor vi er til, sier den påtroppende Skjærgårds-lederen.

Daland tiltrer i stillingen i 50 prosent fra 1. oktober og i full stilling fra desember.

----------

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.