NY PÅ TINGET: - Du er vel ikke stortingsrepresentant sånn formelt sett ennå, nei, sier Knut Arild Hareide. Hans Fredrik Grøvan fra Vest-Agder har fått gjestemerke for å komme seg inn på Stortinget. (Foto: Silje Rognsvåg)

Overrasket over De Kristne-seier i Vest-Agder

KrFs nye maktposisjon kan hente velgere tilbake fra De Kristne, håper Hans Fredrik Grøvan, ny stortingsrepresentant fra Vest-Agder.

Grø­van er ny på Stor­tin­get og re­pre­sen­te­rer Vest-Ag­der, der KrF fikk sterk kon­kur­ran­se fra De Krist­ne valg­da­gen 9. sep­tem­ber.

Da han møtte KrFs sen­tra­le po­li­ti­ke­re til møte i Stor­tin­get i tors­dag, hadde han ennå ikke fått ad­gangs­kort. Et klistre­mer­ke for gjes­ter pry­det bryst­kas­sen, noe parti­le­der Knut Arild Ha­rei­de la merke til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Du er vel ikke stor­tings­re­pre­sen­tant sånn for­melt sett ennå, nei, sa Ha­rei­de.

Over­ras­ket over De Krist­ne

Grø­van fikk ikke med seg flere re­pre­sen­tan­ter fra hjem­fyl­ket. Med 1,7 pro­sent mind­re opp­slut­ning, kan man kon­sta­te­re at De Krist­ne har tatt mange stem­mer fra det mer etab­ler­te par­ti­et.

- De ble stør­re enn jeg hadde trodd. Det var en over­ras­kel­se at de fikk 2 pro­sent i Vest-Ag­der, sier Grø­van.

- Hvor­dan vil det på­vir­ke KrFs po­li­tikk fram­over?

- Vi har et pro­gram vi har gått til valg på. Nå er vi i en po­si­sjon hvor vi har mu­lig­het til inn­fly­tel­se som et de av par­ti­ene et stor­tings­fler­tall er av­hen­gig av. Jeg tror at det å kunne være med og skape re­sul­ta­ter i po­li­tik­ken ut fra vår nye po­si­sjon, vil gjøre at folk ser at KrF gjør en for­skjell. På den måten kan vi lage et bilde av KrF med makt og inn­fly­tel­se fram­for den op­po­si­sjons­til­væ­rel­sen som vi har hatt nå i åtte år, sier Grø­van.

Vil ut­nyt­te po­si­sjo­nen

- Så du er mest in­ter­es­sert i re­gje­rings­del­ta­kel­se?

- Vi tar en runde på dette nå, og vi er i den pro­ses­sen vi har blitt enige om. Så får vi se hvor­dan dette ender. Vi øns­ker å ut­nyt­te den po­si­sjo­nen vi har.

- Hva er ditt man­dat inn i møtet?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det kom­mer jeg til å legge fram i møtet, og har ikke lyst til å kom­men­te­re det mer nå.

DAGEN

Les også
Hareide avviser taktikkeri
Les også
Langt fra målet for De KristneDe Kristne