Overgrepsanklaget prest tatt etter fem år på rømmen

En britisk prest som er anklaget for seksuelle overgrep mot barn, ble søndag pågrepet på en flyplass utenfor London.

Laurence Soper (72) hadde vært på rømmen i fem år da han søndag ble arrestert idet han kom ankom Luton flyplass fra Kosovo. Han er anklaget for ni tilfeller av seksuelle overgrep mellom 1972 og 1986 og er nå varetektsfengslet i London, opplyser politiet i den engelske hovedstaden.

Pågripelsen skjer etter en langvarig, rettslig kamp mellom Storbritannia og Kosovo, der Soper ble arrestert i mai etter at britene hadde utstedt en europeisk arrestordre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere i august avviste en domstol i Kosovo for annen gang å utlevere den katolske presten. Retten mente han ikke kunne utleveres fordi forbrytelsene han er anklaget for, er foreldet.

Politiet i London vil ikke bekrefte hvorvidt Sopers hjemsendelse ble gjort mulig gjennom en enighet med myndighetene i Kosovo, eller om han reiste hjem til Storbritannia frivillig. Kosoviske myndigheter har ikke vært tilgjengelige for kommentar, mens en talskvinne for det britiske innenriksdepartementet sier hun ikke kan bekrefte om regjeringen var involvert i prestens retur.

Soper forsvant fra Storbritannia etter å ha blitt løslatt mot kausjon i 2011. Han er anklaget for å ha forgrepet seg på fem elever da han var lærer på en katolsk privatskole i London. (©NTB)

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt