NOEN FÅ BLE REDDET, mens flere hundre båtflyktinger fryktes druknet i Middehavet i forrige uke. Over 400 palestinere er blant de savnede. Foto: REUTERS/Justin Gatt/Armed Forces Malta / Reuters / NTB Scanpix

Over 400 palestinere savnet etter båtforlis

Palestinere på flukt fra krig og fattigdom på Gazastripen utgjorde trolig den største gruppen blant de flere hundre båtflyktningene som fryktes å ha druknet i Middelhavet i forrige uke.

Båten skal ha seilt fra Damietta i Egypt med rundt 500 migranter fra Egypt, de palestinske områdene, Syria og Sudan om bord.

Den palestinske ambassaden i Hellas opplyser imidlertid at så mange som 450 av dem var fra Gazastripen, skriver nettavisen EUobserver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den Gaza-baserte organisasjonen Adamir fortalte til Haaretz tirsdag at den har en liste med navn på 400 mennesker som er savnet.

– Ingen vet hvor de er. Hele Gazastripen snakker om det. Det er en smertelig historie – som om det ikke var nok det som skjedde i den siste krigen, sier Adamirs sjef Halil Abu Shamala.

De fleste passasjerene var unge mennesker, men også hele familier fra Gazastripen var om bord, ifølge ham.

Den 50 dager lange krigen mellom Israel og Hamas i sommer kostet over 2.100 palestinere livet, de fleste sivile, mens på israelsk side ble 73 personer drept.

Skipet med migrantene forliste i nærheten av Malta 10. september. To palestinere ble reddet opp av vannet av et italiensk skip torsdag, og de har fortalt Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) at det var rundt 500 mennesker om bord i båten som sank.

Les også
– Rakett avfyrt mot Israel fra Gaza
Les også
Israel og palestinerne enige om gjenoppbygging av Gaza
Les også
Flyktet fra nazistene i Tsjekkia og Norge
Les også
Nye terrortunneler graves fra GazaTunneler Gaza
Les også
Kristen sionisme