Omstridt pastor ville brenne koraner i Florida

Den om­strid­te ame­ri­kans­ke pas­to­ren Terry Jones ble på­gre­pet ons­dag, før han rakk å sette fyr på 3.000 ut­ga­ver av Ko­ra­nen.

Jones ble stan­set av po­li­ti­et i Mul­ber­ry uten­for Tampa. På til­hen­ge­ren hans fant po­li­ti­et en stor grill som var fylt med ko­ra­ner dyn­ket med pa­ra­fin. I bilen fant de flere eks­tra pa­ra­fin­flas­ker.

På den om­strid­te pas­to­rens nett­side gikk det fram at han plan­la å sette fyr på 2.998 ut­ga­ver av mus­li­me­nes hel­li­ge bok, som en hyl­lest til of­re­ne for ter­ror­an­gre­pe­ne mot USA i 2001.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iføl­ge avi­sen Or­lan­do Sen­ti­nel var han bare mi­nut­ter fra å gjen­nom­føre mar­ke­rin­gen da po­li­ti­et slo til.

Terry Jones skap­te store over­skrif­ter da han i 2010 truet med å bren­ne Ko­ra­nen.

Ame­ri­kans­ke myn­dig­he­ter gikk hardt ut mot ham og ad­var­te mot kon­se­kven­se­ne en slik ak­sjon kunne få for ame­ri­kans­ke stats­bor­ge­re i ut­lan­det, blant dem sol­da­te­ne i Af­gha­ni­stan.

Året etter gjen­nom­før­te Jo­nes-me­nig­he­ten li­ke­vel en ko­ran­bren­ning, og i 2012 var den fa­na­tis­ke pas­to­ren aktiv i mar­keds­fø­rin­gen av en film med islam­hets.

Alle de tre hen­del­se­ne ut­løs­te his­si­ge de­mon­stra­sjo­ner og volds­hand­lin­ger i Midt­østen og Af­gha­ni­stan. (©NTB)