NY PASTOR: Frank Nyfelt tar over som pastor i Salt Skien, mens kirkeplanterne Truls og Gro Åkerlund tar et steg tilbake. Foto: Privat

Ny pastor i Salt Skien

#arbeidsdagen: Frank Nyfelt tar over roret som pastor for Salt Skien.

Pinsemenigheten Salt har hatt samlinger siden 2017, men ble offisielt lansert i fjor. Gro og Truls Åkerlund har stått i spissen for menighetsplantingen, men trekker seg nå tilbake på grunn av Truls sin helsesituasjon, ifølge en pressemelding fra Salt.

– Det har vært en givende og lærerik reise. Vi er glade for alt vi har kunnet hente fra Salt som kirkeplantingsbevegelse, og den muligheten vi har fått til å starte noe nytt her i Skien. Det har krevd mye av oss, og Truls sin helsesituasjon gjør at det nå er på tide å gi stafettpinnen videre, sier Åkerlund i en pressemelding.

KIRKEPLANTER: Truls Åkerlund har sammen med sin kone Gro startet menigheten Salt Skien. Nå trekker han seg tilbake. Foto: HLT / Dagen-arkiv

De understreker at de fortsatt vil være tilknyttet menigheten. Truls Åkerlund vil også være forkynner i Salt videre.

Nå overtar Frank Nyfelt som pastor. Han har ti års erfaring fra Pinse Ung (tidl. PBU), og har de siste årene vært del av lederskapet i Bykirken Tønsberg.

Hovedpastor i Salt, Øystein Gjerme, roser Åkerlund for innsatsen som kirkeplantere.

– Truls har en fantastisk gave til å forkynne, og det hjertet han og Gro har for byen sin gjør at menigheten har vokst fram. Vi er takknemlige for at de fortsetter i Salt, nå i en ny rolle. Frank kommer inn med en rik erfaring fra både arbeidsliv og frivillighet, og vi gleder oss til fortsettelsen for Salt Skien, sier Gjerme i pressemeldingen.

Pinsemenigheten Salt har forsamlinger i sju byer, og har sin base i Bergen.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.