NY PASTOR: Frank Nyfelt tar over som pastor i Salt Skien, mens kirkeplanterne Truls og Gro Åkerlund tar et steg tilbake.

Ny pastor i Salt Skien

#arbeidsdagen: Frank Nyfelt tar over roret som pastor for Salt Skien.

Pinsemenigheten Salt har hatt samlinger siden 2017, men ble offisielt lansert i fjor. Gro og Truls Åkerlund har stått i spissen for menighetsplantingen, men trekker seg nå tilbake på grunn av Truls sin helsesituasjon, ifølge en pressemelding fra Salt.

– Det har vært en givende og lærerik reise. Vi er glade for alt vi har kunnet hente fra Salt som kirkeplantingsbevegelse, og den muligheten vi har fått til å starte noe nytt her i Skien. Det har krevd mye av oss, og Truls sin helsesituasjon gjør at det nå er på tide å gi stafettpinnen videre, sier Åkerlund i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KIRKEPLANTER: Truls Åkerlund har sammen med sin kone Gro startet menigheten Salt Skien. Nå trekker han seg tilbake.

De understreker at de fortsatt vil være tilknyttet menigheten. Truls Åkerlund vil også være forkynner i Salt videre.

Nå overtar Frank Nyfelt som pastor. Han har ti års erfaring fra Pinse Ung (tidl. PBU), og har de siste årene vært del av lederskapet i Bykirken Tønsberg.

Hovedpastor i Salt, Øystein Gjerme, roser Åkerlund for innsatsen som kirkeplantere.

– Truls har en fantastisk gave til å forkynne, og det hjertet han og Gro har for byen sin gjør at menigheten har vokst fram. Vi er takknemlige for at de fortsetter i Salt, nå i en ny rolle. Frank kommer inn med en rik erfaring fra både arbeidsliv og frivillighet, og vi gleder oss til fortsettelsen for Salt Skien, sier Gjerme i pressemeldingen.

Pinsemenigheten Salt har forsamlinger i sju byer, og har sin base i Bergen.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.