GOD TONE MED UNIVERSITETET: Espen Gilsvik, daglig leder for Ny Generasjon. Foto: Ny Generasjon

Ny Generasjon frykter ikke utkastelse fra Universitetet

Den kristne elev- og studentorganisasjonen Ny Generasjon tror ikke Islam Net sin søknad om å bli studentforening ved Universitetet i Oslo vil få konsekvenser for andre livssynsorganisasjoners studentarbeid.

- Vi fryk­ter egent­lig ikke at Islam Net sin søk­nad skal re­sul­te­re i at andre tros- og livs­yns­or­ga­ni­sa­sjo­ner skal bli kas­tet ut fra Uni­ver­si­te­tet. Som en fel­les­kris­ten or­ga­ni­sa­sjon hav­ner Ny Ge­ne­ra­sjon i en helt annen ka­te­go­ri enn Islam Net, som står for syns­punk­ter som bry­ter med grunn­leg­gen­de men­neske­ret­tig­he­ter, sier Espen Gilsvik, som er dag­lig leder for Ny Ge­ne­ra­sjon.

- Vi har dre­vet ar­beid ved Uni­ver­si­te­tet i Oslo i de 15 siste årene, og vi har en god dia­log med uni­ver­si­tets­le­del­sen og andre stu­dent­or­ga­ni­sa­sjo­ner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gilsvik øns­ker ikke å ut­ta­le seg om hvor­vidt Islam Net bør få drive ar­beid på Uni­ver­si­te­tet.

Kontroversielle muslimer

Søk­na­den fra den eks­tre­me islams­ke or­ga­ni­sa­sjo­nen om å bli stu­dent­for­ening, ble le­vert inn i no­vem­ber i fjor og er fort­satt til be­hand­ling, skri­ver stu­dent­avi­sen Uni­ver­si­tas.

LES OGSÅ:Islam Net vil ha studentforening på Universitetet

Islam Net har al­le­re­de en stu­dent­for­ening som er til­knyt­tet Høg­sko­len i Oslo og Akers­hus (HiOA). Der har grup­pen gjort seg svært kon­tro­ver­si­ell ved å prak­ti­se­re kjønns­del­te rom og in­vi­te­re fore­drags­hol­de­re som mener at menns vold mot kvin­ner i fa­mi­li­en er en pri­vat­sak.

- Svovelpredikanter

Tor Bach, re­dak­sjons­sek­re­tær i den anti­ra­sis­tis­ke nett­avi­sen Vep­sen og eks­pert på eks­tre­me mil­jø­er, mener Islam Net ikke har noe på uni­ver­si­te­tet å gjøre.

- De er rene svo­vel­pre­di­kan­ter. Dette er en mi­sjo­ne­ren­de me­nig­het, ikke en stu­dent­or­ga­ni­sa­sjon. Det blir ab­surd å be­trak­te dem som en stu­dent­or­ga­ni­sa­sjon. Islam Net er ikke opp­tatt av stu­dent­po­li­tikk, sier han.

LES OGSÅ:Halvorsen vil ikke gi talerstol til ekstreme islamister

Ver­ken Islam Net eller Uni­ver­si­te­tet i Oslo øns­ker å kom­men­te­re saken før en av­gjø­rel­se er tatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(Dagen)