Statsråd Kristin Halvorsen ber Høgskolen i Oslo og Akershus tenke seg om før de slipper til ekstreme islamister. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Halvorsen vil ikke gi talerstol til ekstreme islamister

Ber høgskole stoppe Islam Net.

Kunn­skaps­mi­nis­ter Kris­tin Halv­or­sen (SV) opp­ford­rer Høg­sko­len i Oslo og Akers­hus om ikke å slip­pe til ra­di­ka­le eks­tre­me isla­mis­ter.

- Det er selv­sagt slik at vi har yt­rings­fri­het i lan­det, og det er lov å komme med på­stan­der. Men Høg­sko­len i Oslo og Akers­hus - og andre in­sti­tu­sjo­ner - må tenke seg nøye om. Og dette er en per­son som ikke bør få en ta­ler­stol, sa Halv­or­sen da hun fikk spørs­mål i den munt­li­ge spørre­ti­men i Stor­tin­get ons­dag om hun er kom­for­ta­bel med at Hait­ham al-Had­dad får slip­pe til på høy­sko­len.


LES OGSÅ: Islam Net vil ha studentforening på Universitetet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg kjen­ner ikke til hvor­for Høg­sko­len i Oslo og Akers­hus har gitt denne per­sonen en ta­ler­stol, men jeg stil­ler meg bak alle mine kol­le­gers opp­ford­rin­ger om at de bør la være, sa kunn­skaps­mi­nis­te­ren.

Stor­tings­re­pre­sen­tant Tord Lien (Frp) sa at al-Had­dad blant annet er kjent for å spre jøde­hat og homo­hets, at han ar­gu­men­te­rer for døds­straff for fra­fal­ne, at vold mot kvin­ner er en pri­vat­sak og kom­mer med ut­sagn som at jøder er etter­kom­me­re av gri­ser.

- Det er ingen tvil om at denne per­sonen kom­mer med ut­sagn som ikke bare er i strid med norsk lov, men som også kan opp­fat­tes som trus­ler mot nors­ke bor­ge­re og som er helt i strid med våre nor­mer og ver­di­er, fast­slo Halv­or­sen.

(NTB)