Eritreiske flyktninger demonstrerer for bedre menneskerettighetsvilkår under en demonstrasjon i Etiopia. Flere bistandsorganisasjoner skal nå etablere en felles database som blant annet skal hjelpe flyktninger å finne trygge ruter. Foto: Reuters / NTB scanpix

Ny database skal dokumentere flyktningers bevegelser

Internasjonale bistandsorganisasjoner skal etablere en database for å dokumentere hvor flyktninger og migranter beveger seg over hele verden.

Basen skal etableres i Tysklands hovedstad Berlin.

I tillegg planlegger organisasjonene å sette i gang en informasjonskampanje for å forhindre at flere mennesker legger ut på flukt uten at det er helt nødvendig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette kom fram etter et møte i Berlin, der flere bistandsorganisasjoner var til stede, blant annet FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) og Den internasjonale Røde Kors-komiteen.

Databasen skal være til hjelp for å skape bedre samarbeid mellom organisasjonene og andre partnere. Samtidig skal informasjonskampanjene foregå via sosiale medier.

– Vi må nå ut til folk og informere de om hva slags risiko de tar hvis de velger å legge ut på flukt. I tillegg ønsker vi å informere de om lovlige rutene de kan benytte seg av, står det i rapporten fra møtet.

19. september skal flere statsledere møtes til et toppmøte om flyktninger i FNs hovedkvarter i New York.

Les også
Politiet klar over mulig ny smuglerrute i nord
Les også
– Flyktningkrisen savner sidestykke
Les også
– Innstramming kan vere i konflikt med kristen etikk
Les også
Regjeringen vil fengsle grunnløse asylsøkere
Les også
– Norge og Finland misforsto russisk grensepraksis