NLA HØGSKOLEN: Studiestedet i Bergen kan snart utdanne prester. Foto: Odd Mehus

NLA får rett til å tilby full presteutdanning

Kunnskapsdepartementet gir NLA rett til å etablere profesjonsstudium i teologi. — Vi gleder oss, sier førsteamanuensis Gunnar Innerdal.

NLA Høgskolen har vært gjennom en lang prosess for å få godkjent den seksårige presteutdanningen. Nokut, som har ansvar for å godkjenne høyere utdanning, ga klarsignal i februar. Deretter måtte Kunnskapsdepartementet på banen, og de har nå sagt ja.

– Vi gleder oss over at en lang søknadsprosess er helt i mål slik at NLA Høgskolen er klarert for å tilby full presteutdanning, sier avdelingsleder ved teologi, religion og filosofi, Gunnar Innerdal i en pressemelding.

Vil starte opp i høst

Klarsignalet betyr at høyskolen får rett til å tildele graden cand.theol. og Innerdal håper at flere studenter vil velge NLA som følge.

– Det vil forhåpentligvis også styrke studiemiljøet på teologistudiene, og gi NLA nye viktige kanaler inn i kirke og kristenliv, for eksempel gjennom deltagelse i Kirkemøtet, uttrykker Innerdal.

NLA beskriver det nye studiet som et «spennende, utfordrende og dannende teologistudium, tett på Bibelen og den overleverte kristne troen, og tett på samtiden».

Skolen satser på å aktivere programmet allerede fra høsten av.