Den nyeste utgaven av Charlie Hebdo er foreløpig kun å få kjøpt i Frankrike. Her fra en aviskiosk i Nice på Den franske riviera. Foto REUTERS/Eric Gaillard/NTB scanpix

Narvesen har fått trusler på grunn av Charlie Hebdo

Narvesen-kiosken på Continental i Oslo, som er Norges eneste utsalgssted for Charlie Hebdo, har fått flere telefontrusler fra personer som ikke ønsker at de skal selge bladet, skriver Dagbladet

200 eksemplarer av det satiriske magasinet Charlie Hebdo er ventet til Norge de neste dagene. Narvesen Continental i Oslo er eneste utsalgssted her til lands.

Dagbladet får opplyst fra kilder i Reitan Convenience, som driver Narvesen-kjeden, at det er kommet flere telefoner til den aktuelle Narvesen-butikken med trusler om at de ikke burde selge Charlie Hebdo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sikkerhet for kunder og medarbeidere er det absolutt viktigste for oss. Vi har hatt en god og ryddig dialog med politi og PST de siste dagene, men ut over det vil vi ikke kommentere eventuelle sikkerhetstiltak, sier kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience til Dagbladet.

Det er iverksatt ekstra sikkerhetstiltak for de ansatte på Narvesen Continental både før, under og etter jobb.

Kunder som vil kjøpe Charlie Hebdo får bare kan kjøpe ett magasin hver.

– Vi vet at det er mange tusen som ønsker et eksemplar. Vi har fått 200 eksemplarer, og det er de vi kan selge, sier administrerende direktør Magnus Reitan i Reitan Convenience.

Ved 23-tiden onsdag kveld var det fire papirutgaver av Charlie Hebdo til salgs på Finn. Prisen varierte mellom 165 kroner for den rimeligste utgaven til 18.000 for den dyreste. (©NTB)

Les også
Sorgtung avskjed med jødiske terrorofre
Les også
– Al-Qaidas toppsjef ga ordre om Charlie Hebdo-angrepet
Les også
Charlie Hebdo kommer ut på arabisk og tyrkisk
Les også
Charlie Hebdos Luz: Vi tegner for å forklare verden
Les også
La ned norsk krans ved jødisk butikk i Paris