CHANGEMAKER: Naja Møretrø ble valgt til leder i Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon i forrige uke. Foto: Stian Fossum Larsen / Changemaker

Naja (24) skal påvirke politikerne

#arbeidsdagen: Naja Amanda Lynge Møretrø er ny leder i Changemaker.

Naja Amanda Lynge Møretrø (24) ble forrige uke valgt til ny leder i Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon.

Med sine 1300 medlemmer er Changemaker den største ungdomsorganisasjonen i Norge som kun jobber med utviklingspolitikk.

Møretrø ble valgt inn på organisasjonens årssamling forrige søndag, og hun overtar fra Embla Regine Mathisen. Hun vil lede sammen med nestlederne Matilde Angeltveit og Marte Hansen Haugan.

Møretrø er fra Kristiansand og har vært aktiv i organisasjonen i tre år. Der har hun blant annet vært nestleder og sentralstyremedlem, og hun representerte organisasjonen under under FNs klimatoppmøte i Madrid i 2019.

– Changemaker har i en årrekke bevist at unge faktisk kan forandre verden til det bedre. Det var også hovedgrunnen til at jeg valgte å engasjere meg her, sier Møretrø i en pressemelding.

Den påtroppende lederen ser frem til å drive politisk påvirkningsarbeid frem mot stortingsvalget. Hun trekker frem klimapolitikk og rettferdig skattefordeling som viktige satsingsområder, i tillegg til å sikre fattige land tilgang til vaksiner.

– Norge og verden skal sakte, men sikkert bygges opp igjen etter koronapandemien, men for å komme videre må tilgangen på vaksiner i fattige land økes, sier 24-åringen i pressemeldingen.

Møretrø tiltrer som leder fra 1. juli.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.