KUTT: Rebekka Ljosland (KrF) har forbudt ølsalg på julaften og på strippeklubber. Nå tar hun også bort morgonskjenking på flyplassen.

Nå kutter hun morgenpilsen på Flesland også

Bergens helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF) har strammet inn på alkoholsalg enda en gang. – Og hvem har egentlig behov for skjenking klokken 6 om morgenen? spør hun.

Byrådet i Bergen strammer inn skjenkebestemmelsene på Bergen lufthavn, dermed blir det fra nå av ikke lov å servere alkohol fra klokken 6 på flyplassen.

– Dette handler ikke om at jeg tror folk drikker seg fulle på flyplassen klokken 6. Men en så tidlig start gjør nok at drikkingen begynner tidligere, og jeg tror mange har hatt dårligere charterreiser på grunn av tidlig drikking på flyplassen, i kombinasjon med drikkepakker på flyene, sier helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF) til Bergens Tidende, før hun legger til et spørsmål:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Og hvem har egentlig behov for skjenking klokken 6 om morgenen?

– Ikke noen grunn

Ljosland, som har ansvaret for skjenkepolitikken i Bergen kommune, påpeker at alkoholloven og det lokale skjenkereglementet alltid har sagt at hovedregelen for skjenking er at det er tillatt fra klokken 8.

– Da ser jeg ikke noen grunn for at vi skal gi tillatelse til skjenking fra klokken 6, selv om tidligere byråd har åpnet opp for dette, sier hun.

Julaften

Dermed har KrFs helsebyråd i Bergen strammet inn alkoholserveringen i vestlandsbyen nok en gang. Tidligere i år gjorde Ljosland det klart at hun ville forby ølsalg på julaften av hensyn til barna.

LES: 25-åring med milliardbudsjett

Allerede da KrF gikk inn i byråd sammen med Arbeiderpartiet og Venstre, definerte de skjenkepolitikk som helsepolitikk. Tidligere lå skjenkepolitikken under næringsavdelingen i kommunen. Byrådet har også gått inn for å kutte ordningen med at «kultursteder» får skjenke lenger.

Skjenkesteder blir også pålagt å ha lett tilgjengelig og gratis vann i lokalet. Når skjenkebevilgning vurderes, kan kommunen legge vekt på stedets «karakter». Steder med stripping og toppløs-servering og lignende skulle heller ikke få skjenke alkohol.

Vakte oppsikt

Ljosland vakte oppsikt da hun som 25-åring ble helsebyråd i Bergen etter valget i fjor. Hun fikk ansvar for milliardbudsjett, 5000 ansatte og ble tidenes yngste byråd noen sinne i en parlamentarisk styrt kommune i Norge, ifølge NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Tørrlegger byen for barnas del
Les også
Vinmonopolet selger mindre
Les også
Den vanskelige alkoholen
Les også
Ung byråd provoserer med skjenkepolitikk
Les også
Venstre vil ha sterkøl i butikkhyllene