- Mulla Krekar ønsker å flytte til Qatar

Krekar skal ifølge TV 2 være livredd for å bli utlevert fra Norge etter endt soning i november og ønsker å be emiren av Qatar om å få flytte dit.

Den tidligere kurdiske geriljalederen er dømt for trusler mot Erna Solberg og soner for tiden en dom på to år og ti måneder i Kongsvinger fengsel. Han blir løslatt i november.

I all hemmelighet har Krekar skrevet et brev til emiren av Qatar. Der roser mullaen det styrtrike landet og spør om han kan få flytte dit, melder TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I brevet fortalte han om sin bakgrunn, sin tid i Norge og et ønske om å flytte til Qatar etter endt soning. Brevet ble signert i slutten av januar, men Kongsvinger fengsel beslagla det i begynnelsen av februar hos en annen innsatt i fengselet.

Krekars advokat Brynjar Meling bekrefter at Krekar står bak brevet.

- Dette brevet hadde han oppbevart på cellen sammen med en rekke brev til andre land. Planen var å sende dem etter løslatelsen, sier Meling til TV 2.

Krekar ble i mars avhørt i Oslo av tysk politi fordi han er siktet for å ha vært med på å etablere en terrorgruppe i Tyskland. Krekar frykter at norske myndigheter skal benytte anledningen til å få ham ut av landet ved å utlevere ham til Tyskland. (©NTB)

Les også
Mulla Krekar avhørt av tysk terrorpoliti
Les også
Garanterer ikke at Krekar sendes ut