Garanterer ikke at Krekar sendes ut

Ver­ken Erna Sol­berg (H) eller Siv Jen­sen (Frp) lover at mulla Kre­kar blir kas­tet ut av Norge under den nye re­gje­rin­gen.

Tors­dag etter­mid­dag møtte de to parti­le­der­ne, som nå for­hand­ler om en ny bor­ger­lig re­gje­ring, pres­sen på Sund­vol­len.

- Det er ikke mulig for noen stats­mi­nis­ter i Norge å ga­ran­te­re at mulla Kre­kar sen­des ut, for vi er en retts­stat. Da er det norsk lov som gjel­der, ikke stats­rå­der eller stats­mi­nist­re. Vi er in­ter­na­sjo­nalt for­plik­tet. Men vi har en am­bi­sjon om at han må sen­des ut så raskt som mulig, sier Høy­re-le­der Erna Sol­berg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frp-re­pre­sen­tant Jan Arild El­ling­sen sa til VG tors­dag at mulla Kre­kar må sen­des ut av lan­det så raskt som mulig. Han mener dette er knyt­tet til par­ti­ets tro­ver­dig­het og kal­ler det en vik­tig sym­bol­sak.

- Mye av frust­ra­sjo­nen i folke­dy­pet hand­let om tiden før han satt fengs­let. Vi sen­der ikke men­nes­ker, uan­sett hva de har gjort, til en galge. Vi må se på mu­lig­he­ten om å fram­skyn­de ar­bei­det med ut­le­ve­rings­av­ta­ler, men det må gjø­res på en skik­ke­lig måte, sier Frp-le­der Siv Jen­sen.

Mulla Kre­kar er dømt for å ha draps­tru­et Erna Sol­berg i 2010. År­sa­ken til at han ikke er blitt sendt ut av lan­det ennå, er at han ri­si­ke­rer døds­straff i Irak. (©NTB)

Les også
Frp vil ha ansvar for innvandring og asyl
Les også
Frp-topp ber Siv Jensen kaste ut mulla Krekar