Frp vil ha ansvar for innvandring og asyl

Frp øns­ker en yt­ter­li­ge­re inn­stram­ming av inn­vand­rings­po­li­tik­ken i re­gje­rings­for­hand­lin­ge­ne med Høyre. Par­ti­et øns­ker seg mi­nis­ter­pos­ten med an­svar for asyl og inn­vand­ring.

- Vi er ikke fer­dig med inn­vand­rings- og asyl­po­li­tik­ken. Klart det kan komme flere inn­stram­min­ger etter re­gje­rings­for­hand­lin­ge­ne, sier inn­vand­rings­po­li­tisk tal­s­per­son i Frp, Mor­ten Ørsal Jo­han­sen, til Klasse­kam­pen.

Iføl­ge avi­sen er et av må­le­ne for par­ti­et å sikre seg an­sva­ret for inn­vand­rings­po­li­tik­ken på mi­nis­ter­nivå. I så fall kan par­ti­et være med på å stram­me inn po­li­tik­ken på dette om­rå­det ved å få med seg re­gje­rings­part­ner Høyre på å endre for­skrif­te­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Norsk inn­vand­rings­po­li­tikk fast­set­tes nem­lig i stor grad av for­skrif­ter. Mens nye lover må ha fler­tall i Stor­tin­get, kan Frp via for­skrifts­end­rin­ger få et be­ty­de­lig rom for å stram­me inn, uten å måtte ta om­vei­en om Stor­tin­get, skri­ver avi­sen.

- Det vil nå bli ført en ny og bære­kraf­tig inn­vand­rings­po­li­tikk, sier Frps stor­tings­re­pre­sen­tant Chris­ti­an Ty­bring-Gjed­de.

Frp skal være in­ter­es­sert i å få jus­tis­mi­nis­te­ren i den nye re­gje­rin­gen, men har tid­li­ge­re også vært inne på tan­ken om en egen in­nen­riks- eller asyl- og inn­vand­rings­mi­nis­ter. (©NTB)

Les også
Frps regjeringsoppvarmingHermund Haaland