Mulla Krekar avhørt av tysk terrorpoliti

Mulla Krekar er siktet for å ha vært med på å etablere en terrorgruppe i Tyskland, ifølge TV 2. Mandag ble han avhørt i Oslo av tysk politi.

Kre­kar møtte man­dag i «ter­ror­sa­len» i Oslo ting­hus - høy­sik­ker­hets­sa­len, der An­ders Behring Brei­vik sto for ret­ten - fordi han skal ha en for­bin­del­se til et an­gi­ve­lig isla­mis­tisk ter­ror­nett­verk som tysk po­li­ti har rul­let opp.

Ti per­soner er sik­tet i saken, iføl­ge TV 2 , som mel­der at av­hø­re­ne gjel­der eks­tre­mist­grup­pen Rawt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De sik­te­de er alle mis­tenkt for å ha dan­net en ter­ro­rist­or­ga­ni­sa­sjon.

Mulla Kre­kar fryk­ter nå at nors­ke myn­dig­he­ter skal be­nyt­te an­led­nin­gen til å få ham ut av lan­det, ved å ut­le­ve­re ham til Tysk­land. Den trus­sel­døm­te ira­kis­ke kur­de­ren soner en dom på to år og ti må­ne­der og kan ikke sen­des til hjem­lan­det, fordi det er sann­syn­lig at han da vil bli dømt til døden for ter­ror.

- Kre­kar er be­kym­ret for at dette blir sett på som en måte å løse pro­ble­met her i Norge, ved å velte saken over til tyske myn­dig­he­ter, sier Kre­kars for­sva­rer, ad­vo­kat Bryn­jar Me­ling.

Iføl­ge Me­ling har mulla Kre­kar in­gen­ting å skju­le i for­bin­del­se med den tyske saken og un­der­byg­ger dette ved å vise til at han øns­ket åpne dører under av­hø­re­ne.

Rawt er en av­leg­ger­grup­pe fra Kre­kars Ansar al-Islam og har i ho­ved­sak hatt kon­takt via in­ter­nett. Tysk på­tale­myn­dig­het mener grup­pen skal stå bak fi­nan­sie­ring av al-Qa­i­das kur­dis­ke grup­per i Irak.

(©NTB)

Les også
Sprer bilder fra slagmarken i SyriaRadikal islam
Les også
USA utlover 18 millioner i dusør for «norsk-somalier»
Les også
- Norsk-somalier var selvmordsbomber i Somalia