Moské i Oslo inviterer til åpent Charlie-møte

Den muslimske minoriteten ahmadiyyaene vil forhindre kløft mellom muslimer og befolkningen ellers. Menigheten inviterer derfor til åpen moské og foredrag etter Charlie Hebdo-angrepet i Paris.

I Baitun Nasr-moskeen på Furuset i Oslo blir det omvisning og foredrag ved Truls N.A. Bølstad, som omtales som Norges første muslim etter at han konverterte til islam på 1950-tallet.

– Vi syns ikke noe om det å tegne karikaturer av profeten Muhammed. Men vi prøver å svare med mer informasjon og kommer til å dele ut en biografi om profeten Muhammed. Vi vil forebygge kløften mellom muslimer og befolkningen for øvrig, sier Sohail Ahmed i Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier menigheten fordømmer krenkelser av det andre holder som hellig på etisk og moralsk grunnlag, men er imot at dette skal straffes eller føre til drap.

– Vi er motstandere av lover mot blasfemi, sier Ahmed.

Ahmadiyyaene blir selv ansett som vantro av mange muslimer, og tilhengere av trosretningen risikerer fengsel for blasfemi i Pakistan.

Ahmed sier menigheten har gjennomgått alle koranvers som handler om blasfemi, uten å finne hold i teksten for at de som gjør seg skyldig i blasfemi skal straffes av mennesker.

Baitun Nasr-moskeen i Oslo har åpen dag hver måned, ofte med foredrag om aktuelle temaer.

Les også
Hundretusener demonstrerte mot Charlie Hebdo
Les også
45 kirker påtent i Nigers hovedstad
Les også
– Trusselen størst fra hjemvendte fremmedkrigere
Les også
Når røyken har lagt seg
Les også
Graffitiprotest mot Charlie Hebdo på Gazastripen