GAZA: Slektning av de 28 palestinerne som ble drept i et Israelsk luftangrep som ødela huset deres.FOTO: IBRAHEEM ABU MUSTAFA/NTB SCANPIX

Misnøye mot Hamas på Gaza

Inne på Gazastripen rettes ikke misnøyen og sinnet bare mot Israel. Hamas antas også som skyldige i tap av palestinske liv.

Det er knapt om plassen for de mange likene på Gazastripen. VG skriver tidligere i dag om desperasjon i befolkningen og en kvinne som i sin nød roper ut « Det er Hamas som dreper oss, ikke Israel.»

I følge FN er rundt 100.000 palestinere fordrevet på Gazastripen. Mens NTB melder langt over 500 drepte palestinere er det totale antall drepte Israelere nå 27 israelere, to av dem sivile. Børge Brende, som dro til fredsforhandlingene i Qatars hovedstad Doha, sier til VG at han ikke lenger har håp om en rask våpenhvile.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Misnøye

Fra det VGs journalister erfarer på Gazastripen er det stor misnøye med Hamas-regjeringen. For bare to måneder siden øynet befolkningen et håp om en ny palestings samlingsregjering.

Kildene VG presenterer fra Gazastripen ønsker på ingen måte å bli navngitt. De kan fortelle at de lider under de Israelske angrepene, men at alt har blitt verre for dem på Gazastripen etter at Hamas tok styringen.

Andre viser til at Israel alltid har diskriminert og gjort det vanskelig for dem, men at Hamas også forfordeler og diskriminerer inne i Gaza.

– Vi som støtter Fatah får ikke utbetalt lønningene våre. De må vi få utbetalt fra Ramallah, sier en kilde til VG.

– Hamas tar fra oss gleden av å leve, sier en annen kilde.

Les også
Okkupasjon og bosetninger
Les også
Frykter svekket troverdighetkonflikten
Les også
Du er en idiot. Hilsen TV2
Les også
Over 500 drept på Gazastripen
Les også
Minst 60 drept i israelske angrep mot Gaza by
Les også
Libanesiske TV-kanaler med støtteaksjon for Gaza