Mer enn 200 drept i angrep på landsbygda i Nigeria

Væpnede menn har drept mer enn 200 mennesker i en rekke angrep nord i Nigeria, ifølge landets regjering.

Angrepene var rettet mot til sammen åtte landsbyer i delstaten Zamfara og fant sted mellom tirsdag og torsdag. Mer enn 10.000 mennesker har blitt drevet på flukt fra hjemmene sine på grunn av volden, og fortsatt er flere titall savnet, opplyser landets departement for humanitære saker, krisehåndtering og samfunnsutvikling.

Sadiya Umar Farouq, som leder departementet, beskriver angrepene som «forferdelige og tragiske». Mer enn 500 «banditter» på motorsykler sto bak, og de jevnet hus med jorden og drepte mennesker underveis, ifølge henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere gjetere som har dannet gjenger, terroriserer jevnlig befolkningen, da de prøver å med makt ta over lokale landbruksområder, trass i at det er sikkerhetsstyrker i regionen.

Det er uklart hvem som står bak de siste angrepene. Nigerianske sikkerhetsmyndigheter sier at noen av gjengene har forbindelser til ekstremistiske islamistgrupper som Boko Haram. Angrepene fant sted selv om det er igangsatt en militæroperasjon mot dem.

Ofte blir også skoleelever kidnappet med formål om å hente inn løsepenger. Lørdag ble 30 studenter fra et offentlig universitet i nabodelstaten Kebbi løslatt, seks måneder etter at de ble bortført.

Det er uklart om det ble utbetalt løsepenger for studentene, og noen av dem er fortsatt ikke sluppet fri.