Politiet bekrefter at det er levningene etter et menneske som er funnet i Skienselva. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix

Menneskelige levninger funnet under drapsetterforskning

Undersøkelser ved Rettsmedisinsk institutt bekrefter at det er levninger av et menneske i funnet som ble gjort i elva i Skien tirsdag, opplyser politiet i Telemark.

– Levningene er ikke formelt identifisert, men det dreier seg med stor sannsynlighet om den savnede Kari Grønnestad, sier politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt. Grønnestad har vært savnet siden juni 2012.

Det er ikke klart når en foreløpig rapport fra undersøkelsene ved Rettsmedisinsk institutt vil foreligge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grønnestad har vært savnet siden juni 2012. Datteren hennes (31) er siktet for drap, og datterens samboer (34) er siktet for å ha unnlatt å hjelpe noen i nød. Datteren nekter straffskyld.

Skienselva

Siljan bekrefter at det var den siktede 34-åringen som kontaktet politiet søndag. Han fortalte at den siktede kvinnen, den dreptes datter, hadde tatt livet av sin mor og at han hadde hjulpet til med å flytte avdøde fra åstedet og dumpe henne i Skienselva.

Agder lagmannsrett avviste onsdag politiets anke om varetektsfengsling av 34-åringen. Siktelsen mot mannen er endret til brudd på straffelovens § 242, som omhandler å unnlate å hjelpe noen som er i nød. Med bakgrunn i den endrede siktelsen, vil 34-åringen bli fremstilt for fengsling i Nedre Telemark tingrett på nytt torsdag.

Overfor Aftenposten bekrefter 34-åringens forsvarer, advokat Tollef Skobba, at mannen har erkjent medvirkning til transport av den døde.

Samarbeidet

– Han har samarbeidet med politiet og gitt dem de opplysningene han har. Dette har ikke vært lett for ham siden det gjelder hans samboer og moren hennes, men han er også lettet over at parets hemmelighet nå er kommet fram, sier mannens forsvarer, advokat Tollef Skobba.

I tillegg skal en 27-åring overfor politiet ha erkjent at han har kunnskap om at 56-åringen ble drept og dumpet i elva.

Ifølge VG sitter politiet på opplysninger om at kvinnen ble dumpet i elva i et jernbur. Overfor NTB vil ikke Siljan kommentere dette.

Den drapssiktede kvinnen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker, slik politiet ba om.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fakta om drapet på Kari Grønnestad

* 56-årige Kari Grønnestad fra Skien i Telemark ble meldt savnet i juni 2012.

* Nesten tre år senere, i april 2015, fikk politiet opplysninger som utløste drapsetterforskning.

*Kari Grønnestads datter (31) er siktet for drap på moren, men nekter straffskyld.

*Datterens 34-årige samboer har erkjent å ha transportert og dumpet liket i Skienselva. Det var også han som ga politiet informasjon om drapet.

*Samboeren er siktet for å ha unnlatt å hjelpe noen som var i nød.

* Dykkere søkte tirsdag i Skienselva og fant en gjenstand på bunnen. Onsdag ble det bekreftet at funnet er levninger av et menneske. (©NTB)

NTB

Les også
Levninger av menneske funnet i elv i Skien
Les også
Polititeori: Datter senket moren i jernbur i elva
Les også
Kvinne siktet for drap på moren – fengslet i fire uker
Les også
Kvinne siktet for drap – offer ikke funnet