Krimteknikere undersøkte en leilighet i Skien mandag. Tirsdag ble det klart at en kvinne er siktet for et drap politiet mener skjedde i 2012. Foto: Theo Aasland Valen / Vika mediene / NTB scanpix

Kvinne siktet for drap på moren – fengslet i fire uker

Politiet mener den nå 31 år gamle kvinnen drepte sin mor i Skien for rundt tre år siden. Kvinnen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

NTB kjenner til at den drapssiktede kvinnen (31) er datteren til Kari Grønnestad (56), som forsvant sporløst fra Skien i 2012.

Søndag ble datteren pågrepet og siktet for forsettlig drap på moren, som en direkte konsekvens av at Telemark politidistrikt fikk ny og substansiell informasjon om forsvinningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg vil ikke kommentere relasjonene mellom de siktede i saken, og den savnede. Men jeg kan bekrefte at kvinnen som ble meldt savnet i 2012 er Kari Grønnestad, sier politiadvokat Guro Siljan til NTB

Utover å bekrefte at politiet fikk medhold i begjæringen om varetektsfengsling av den drapssiktede kvinnen – og at Nedre Telemark tingrett kom til det motsatte for en 34 år gammel medsiktet mann – vil ikke Siljan gi yterligere informasjon. Politiet frykter bevisforspillelse.

– Det kan være andre vitner i saken som vi fortsatt ikke har snakket med, sier Siljan.

Samboeren også siktet

NTB får bekreftet at den 34 år gamle mannen som er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse, er den drapssiktede kvinnens samboer. Politiet anket løslatelsen av ham tirsdag ettermiddag, og fikk medhold i kravet om oppsettende virkning. Han blir derfor ikke løslatt nå.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Og det er ikke uten tilfredsstillelse vi fastslår at retten er enig med ham i at han ikke har hatt noen befatning med dette. Han regner med å bli raskt sjekket ut av saken, sier 34-åringens forsvarer, advokat Tollef Skobba, til NTB.

Heller ikke den siktede kvinnen erkjenner skyld, understreker hennes forsvarer, advokat Bjørn Nærum.

– Hun begjærer seg løslatt. Jeg skal drøfte fengslingskjennelsen med henne nå i kveld, så få vi se om vi vil gå videre og anke den, sier forsvareren tirsdag.

Ubåtsøk i elva

Fengslingsmøtene tirsdag gikk begge for lukkede dører og premissene i kjennelsen er underlagt referatforbud. Det er derfor ikke mulig å vite noe mer om hva siktelsene er basert på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er imidlertid på det rene at politiet søndag aksjonerte mot leiligheten til samboerparet i i Hjellen i Skien sentrum som følge av helt nye opplysninger i saken. Boligen er antakelig det siste stedet Grønnestad ble sett i live, og anses som sentral i etterforskningen. Hun skal ha besøkt datteren den kvelden hun forsvant.

Politiets krimteknikere har i to dager finkjemmet leiligheten. Samtidig søkte etterforskere med miniubåt og sonar i Skienselva, i leting etter den savnede kvinnen.

Ifølge VG ble det tirsdag hentet opp et teppe fra elva.

Besøkte datteren

IfølgeTelemarksavisa ble Grønnestad etterlyst med navn og bilde i 2012 etter at hun forsvant sporløst da hun skulle ta bussen hjem fra Skien sentrum til Bølehøgda.

Avisen er kjent med at den siktede kvinnen deltok aktivt i letingen etter moren. Kvinnen i 30-årene er også den siste som har sett Grønnestad i live av dem som politiet har snakket med i forbindelse med søket.

TilVarden forteller et familiemedlem at de gjentatte ganger har bedt politiet starte etterforskning.