Politiet gjorde funn i vannet i Skien tirsdag. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix

Levninger av menneske funnet i elv i Skien

Undersøkelser ved Rettsmedisinsk institutt bekrefter at det er levninger av et menneske i funnet som ble gjort i elva i Skien tirsdag, opplyser politiet i Telemark.

En 34 år gammel mann tilstår å ha dumpet liket av Kari Grønnestad (56) i Skienselva. Han opplyser at samboeren hans drepte moren sin.

Overfor Aftenposten bekrefter 34-åringens forsvarer, advokat Tollef Skobba, at mannen har erkjent medvirkning til transport av den døde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han har samarbeidet med politiet og gitt dem de opplysningene han har. Dette har ikke vært lett for ham siden det gjelder hans samboer og moren hennes, men han er også lettet over at parets hemmelighet nå er kommet fram, sier mannens forsvarer, advokat Tollef Skobba.

I tillegg skal en 27-åring overfor politiet ha erkjent at han har kunnskap om at 56-åringen ble drept og dumpet i elva.

Politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken overfor Aftenposten.

Undersøker funn

Tirsdag kveld gjorde politiet et funn i elva ved Langbryggene i Skien. Funnet ble natt til onsdag fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for å få avklart om det er levningene av 56-åringen.

Undersøkelsene bekrefter at det er levninger av et menneske i funnet som ble gjort i elva i Skien tirsdag, opplyser politiet i Telemark onsdag formiddag.

Ifølge VG sitter politiet på opplysninger om at kvinnen ble dumpet i elva i et jernbur. Overfor NTB vil ikke Siljan kommentere dette.

Savnet siden 2012

Kari Grønnestad har vært savnet siden juni 2012. Hennes 31 år gamle datter er siktet for forsettlig drap. Hun nekter straffskyld.

Ifølge Aftenposten har samboeren forklart hvor og hvordan den 56-årige kvinnen ble dumpet ved Langbryggene i Skienselva, 300-400 meter unna parets leilighet. Mannen skal ha fortalt om saken da politiet rykket ut til leiligheten for å roe gemyttene sist helg, knapt tre år etter at Kari Grønnestad forsvant.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Onsdag endret politiet siktelsen mot den 34-årige mannen fra medvirkning til legemsbeskadigelse, til brudd på straffelovens paragraf 242. Den omhandler å unnlate å hjelpe noen som er i nød.

Inntil seks års fengsel

Brudd på paragraf 242 kan i utgangspunktet straffes med fengsel i inntil tre år, men strafferammen utvides til seks år hvis personen som ikke får hjelp, dør.

– Det er jo det som er aktuelt her, sier politiadvokat Siljan til NTB.

I Nedre Telemark tingrett fikk politiet ikke medhold i begjæringen om fire ukers varetekt for den siktede mannen. Kjennelsen er anket, og Agder lagmannsrett skal onsdag avgjøre hvordan spørsmålet om varetekt skal behandles.

Den drapssiktede kvinnen ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker, slik politiet ba om. Hun nekter straffskyld.